na brzom ( koznom ) testu mi je utvrdjeno da reagujem na histamin, vidim da je meni i slicnim osobama izmedju ostalog zabranjena i riba, zanima me dali se to odnosi i na omega 3 kapsule koje sadrze riblje ulje.
Puno hvala na odgovoru.
reakcija na histamin
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: reakcija na histamin
Dobili ste odgovor u drugom podforumu, mislim da je mnogo shta jasnije!
Nema veze direktno sa ribom, jednostavno reaguje vas organizam na niz namirnica i stvari iz spolajshnje sredine tako da pojacha alergijske reakcije. Imam isti problem i mogu vam poslati listu namirnica koja je dozvoljena i koje nisu kod osoba koje pokazu preosetljivost na sam histamin!
Nema veze direktno sa ribom, jednostavno reaguje vas organizam na niz namirnica i stvari iz spolajshnje sredine tako da pojacha alergijske reakcije. Imam isti problem i mogu vam poslati listu namirnica koja je dozvoljena i koje nisu kod osoba koje pokazu preosetljivost na sam histamin!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: reakcija na histamin
Hvala tamara, ali gledat cu da uradim i ovaj test intolerancije na hranu, pa cu onda vidjeti moram li poseban rezim ishrane voditi.
Sad me samo zanimalo za Omega 3 kapsule jer njih pijem vec duze vrijeme.
Sad me samo zanimalo za Omega 3 kapsule jer njih pijem vec duze vrijeme.