Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Lekari iz Hrvatske vec neko vreme koriste radiovalnu metodu za skidanje mladeza.Zanima me koliko je ona dobra,da li ostavlja oziljke,koliko je bezbedna i da li se i gde kod nas radi,i koja je njena razlika u odnosu na radiotalase i lasersku.I koji nacin preporucujete za proveravanje pre intervencije opasnih i bezopasnih mladeza?
Koje sredstvo je po vama najbolje za sakrivanje oziljka od operacije srca i sta mislite o svedskoj grancici da li moze skinuti oziljak,i o aloji?
radiovalna metoda je novohrvatski prevod za radiotalasnu metodu. Ona svoje efekte bazira na termickoj energiji-slikovito receno tkivo se skuva uz pomoc radiotalasa, a uz pomoc lasera se evaporise-ispari-prevede se iz cvrstog u gasovito agregatno stanje. Rezultati dosta zavise od vestine hirurga kao i od kvaliteta koze pacijenta i ne mogu se uvek predvideti. Zaista je vazna preporuka. Ja imam jedan neestetski mladez na licu i jos uvek oklevam kome da ga poverim. Da je na ledjima ne bih razmisljala.
Sto se tice prethodne provere preporucuje se pregled dermoskopom. Ja licno preporucujem Dr Adamovica u Gradskom zavodu za kozne bolesti u Beogradu jer tamo imaju kameru vezanu za dermoskop, slika se odmah prebaci na kompjuter i moze se dalje slati na vise e mailova telemedicinski ako slika nije potpuno jasna. Vazno je da u medicini nema sujete, da se prizna eventualna nesigurnost i potrazi savet od svetskih eksperata. Kod nas medju lekarima cesto caruje sujeta, ja sam onaj koji zna najbolje i nema potrebe ni sa kim da se konsultujem! U slucaju mladeza to moze biti kobno. Moj stav je da se svaki mladez koji je iole sumnjiv ukloni. Jer bolje je suvisno ukloniti 10 mladeza nego ne ukloniti jedan nevaljali.
Sto se tice kapilara. Oni su u sklopu opste slabosti vezivnog tkiva koja se nasledjuje. Neko ima vezivno tkivo satkano od celicne uzadi, a neko od svilenih niti. Nismo svi isti i nemamo svi plave oci. Ali ako prepoznamo los stof mozda ga mozemo malo pripaziti. Metode su brojne, pocev od ishrane i stila zivota.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Kako znati ko kakve vene ima?Mozemo li to znati pre nego sto one izbiju tj postanu ouocljive?Koliko vremena je potrebno od trenutka bavljenja recimo poslom koje zahteva dugo stajanje ili sedenje do prve pojave?