Proscar 5mg(za opadanje kose)iskustva i mišljenja??

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
SRDJANM7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 10:45 pm

Proscar 5mg(za opadanje kose)iskustva i mišljenja??

Post od SRDJANM7 »

Zdravo interesuje me iskustva i mišljenja u vezi ovog leka ko ga koristi ili ko ga je koristio protiv opadanja kose po principu sečenje na petinu i uzimajući po 1mg??Hvala
SRDJANM7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 10:45 pm

Re: Proscar 5mg(za opadanje kose)iskustva i mišljenja??

Post od SRDJANM7 »

samo bez obrazloženja za šta prvobitno služi itd jer sam upoznat,isključivo me interesuju iskustva ljudi koji koriste njega u ove svrhe,koliko je dobar i loš(nuspojave itd...)
follicle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 07, 2010 12:36 pm

Post od follicle »

Ja ga koristim vec 10 meseci, prva 3 meseca sam osetio smanjeni libido ali sada je sve ok, nemam apsolutno nikakve nuspojave. Secem ga na cetvrtine jer je tako efektniji. U toku 6 meseca sam primetio pobljsanje u kosi postala je malo gusca, ali ponovo mi je krenuo ciklus opadanja tako da mi je sada kosa redja nego ikad... Koristicu ga jos jedno pola godine pa cu uporediti rezultate pre i posle posto svaki mesec slikam stanje kose ali koliko mi se cini na mene bas i ne deluje... Moj savet ti je ako imas musku naslednu celavost obavezno da ga probas i da vidis dali ti pomaze ili ne. Proscar (finasteride) i minoxidil su jedini lekovi protiv celavosti koji ti mogu pomoci ovo ostalo je sve s.... Koristi ga 12meseci, slikaj svoju kosu svaki mesec i na kraju uporedi. Lek bi trebalo da makar zaustavi dalje gubljenje kose ako ne i da ti malo povrati kose... Srecno!
Ana_88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 17, 2009 10:45 pm

Post od Ana_88 »

Kod propecije/proscara je problem sto kod nekih moze izazvati refleksni hiperandrogenizam sto uvodi u "vremenski zjap" (kako ga zovu) gde se zapravo desava da osoba izgubi kosu znatno ranije nego sto bi je izgubila bez tog leka... Takodje kod nekih je moguc i efekat "turnover-a" gde gotovo sva kosa opadne, pa izraste nova i tako u ciklusima...
Glasanje za specijalizaciju: http://doktormedicine.weebly.com
follicle
Novi član
Novi član

Post od follicle »

Ovo jos nisam cuo... Nisam bas ubedjen da ima veze sa istinom. Gde si to iskopala?
Karlito
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 25, 2009 1:13 am

Post od Karlito »

Za ovo da moze da ispadne ranije nego sto bi ispala bez koriscenja leka nisam cuo,al za periode ispadanja i vracanja jesam takozvani shedding,i nema pravila koliko traje,kad zavrsava,kad krece ponovo ...
follicle
Novi član
Novi član

Post od follicle »

Normalno je da bude opadanja kose ili "shedding"-a u prva tri meseca, i to je dobar znak da lek deluje to znaci da istanjene dlake ispadaju, fokuli se oprovljaju i zatim na tim mestima izrasta nova zdrava dlaka. Opadanje kose posle 6 meseci vise nikako nije dobar znak i to je obicno posledica procesa celavljenja. Shedding na englskom znaci opadanje.
Odgovori