Medjutim pre nekih nedelju dana mi je ovaj sadasnji frizer (doduse kod njega se sisam vec dugo,barem nekih 6-7 meseci) rekao da mi se proredila kosa na temenu. Istina je da sam direkt ispod svetla kad me sisa ali opet..
Najveca ironija je u tome sto mi je svako sisanje ALI SVAKO pricao kako ne moze da veruje kako imam kvalitetnu kosu,kako mogu lagano da budem model za sampone za kosu i ne znam vec sta,na sta sam se ja naravno uvek smejao,normalno da prija,moja frizura je oduvek bila moj znak raspoznavanja u neku ruku,medjutim kada mi je ovo rekao na proslom sisanju to je bio HLADAN TUS!
Od tad sam izgleda preopterecen time,i non stop gledam u ogledalu to teme,i istina primecuje se da se proredilo.
Otac mi nema problema sa opadanjem kose,ima doduse male zaliske ali nista kriticno,gledao sam mu pozadi teme i sta znam,meni to deluje normalno,doduse njemu je seda kosa tako da to sve izgleda isto =)
Pogledao sam i bratu i kod njega mi se cini da ima ta neka rupa,ali to valjda ima kod svakog mislim ne znam ni sam vise..
Keva isto nema problema sa kosom,a ni u njenoj porodici nema niko koliko ja mogu da vidim,ima troje brata i svi oni imaju bujnu kosu,jedino sto njen otac tj. moj deda nema kosu ali on ima 83 godina,i bolestan je dugi niz godina.
Sa caletove strane stric ima problema sa kosom,tacnije ima vrlo malo kose,samo sa strane i pozadi,i deda je imao slican problem dok je bio ziv,a baba ima i vise nego bujnu kosu,i ponavljam otac ima skroz kvalitetnu.
Evo ja sam sada poprilicno zabrinut-opsednut pa rekoh da postavim ovde pitanje,dok ne odem kod dermatologa..
Evo slika kako to izgleda
Ova prva slika je u manje vise mraku,znaci skoro do kraja spustene roletne bez sijalica

Sledece dve slike su sa podignutom roletnom,tj. na dnevnom svetlu

Ova slika je na svetlu sa sijalicom,ali ne direktno ispod sijalice

A ova je direktno ispod sijalice,i kao sto vidite tu je ta rupa najveca

Koliko sam ja shvatio izgubljena kosa,zone gde je potpuna celavost se ne moze spasiti,ali ovako kada se proredjuje kosa ''po malo'' ima nade,tj. moze se ojacati kosa,i zgusnuti?
Ne znam ako neko moze malo vise da mi objasni sta i kako?
Ovde mi je kosa spustena,inace koristim gel za kosu. Loreal Radical Gel (ime sam naveo ne zbog reklame,nego da bi dao do znanja da nije neko smece

Sa zaliscima nemam problem,napred kosa sve izgleda kako treba,i eto sam frizer kaze da je veoma veoma kvalitetna,ali ovo oko temena me ubi u pojam..
Pod nekom vrstom stresa sam u poslednje vreme,jer su mi bas mnogo stvari na umu,i bas puno toga trebam da uradim u isto vreme a ne uspevam nista,ali ne znam koliko to ima veze sa tim.. Nisam ja pod onim ludackim stresom,verovatno nista vise nego svaki prosecan covek. Takodje imam problema za zelucem,tacnije reflux zeluca i zucne kese,ali opet ne verujem da ovo ima veze sa tim,lekove za to ne pijem,mada uskoro treba da pocnem (to i jeste jedna od onih briga koje sam malo pre naveo)
Eto sad znam da sam rekao i vise nego sto treba,ali zabrinut sam.. Ako neko moze da pomogne,neko ko je malo vise upoznat sa ovom temom bio bih zahvalan.