Proredjivanje kose na temenu?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Proredjivanje kose na temenu?

Post od Taurus_sd »

Pre nekih godinu dana prosli frizer mi je jednom rekao da mu se cini da mi se proredila kosa na temenu,ja tad nisam mnogo paznje obratio na to,ono kad gledam kosu sa strane sa onim ogledalom nista nisam primecivao,rekoh nebitno..

Medjutim pre nekih nedelju dana mi je ovaj sadasnji frizer (doduse kod njega se sisam vec dugo,barem nekih 6-7 meseci) rekao da mi se proredila kosa na temenu. Istina je da sam direkt ispod svetla kad me sisa ali opet..

Najveca ironija je u tome sto mi je svako sisanje ALI SVAKO pricao kako ne moze da veruje kako imam kvalitetnu kosu,kako mogu lagano da budem model za sampone za kosu i ne znam vec sta,na sta sam se ja naravno uvek smejao,normalno da prija,moja frizura je oduvek bila moj znak raspoznavanja u neku ruku,medjutim kada mi je ovo rekao na proslom sisanju to je bio HLADAN TUS!

Od tad sam izgleda preopterecen time,i non stop gledam u ogledalu to teme,i istina primecuje se da se proredilo.

Otac mi nema problema sa opadanjem kose,ima doduse male zaliske ali nista kriticno,gledao sam mu pozadi teme i sta znam,meni to deluje normalno,doduse njemu je seda kosa tako da to sve izgleda isto =)

Pogledao sam i bratu i kod njega mi se cini da ima ta neka rupa,ali to valjda ima kod svakog mislim ne znam ni sam vise..

Keva isto nema problema sa kosom,a ni u njenoj porodici nema niko koliko ja mogu da vidim,ima troje brata i svi oni imaju bujnu kosu,jedino sto njen otac tj. moj deda nema kosu ali on ima 83 godina,i bolestan je dugi niz godina.

Sa caletove strane stric ima problema sa kosom,tacnije ima vrlo malo kose,samo sa strane i pozadi,i deda je imao slican problem dok je bio ziv,a baba ima i vise nego bujnu kosu,i ponavljam otac ima skroz kvalitetnu.

Evo ja sam sada poprilicno zabrinut-opsednut pa rekoh da postavim ovde pitanje,dok ne odem kod dermatologa..

Evo slika kako to izgleda

Ova prva slika je u manje vise mraku,znaci skoro do kraja spustene roletne bez sijalica

Slika

Sledece dve slike su sa podignutom roletnom,tj. na dnevnom svetlu

Slika

Slika

Ova slika je na svetlu sa sijalicom,ali ne direktno ispod sijalice

Slika

A ova je direktno ispod sijalice,i kao sto vidite tu je ta rupa najveca

Slika

Koliko sam ja shvatio izgubljena kosa,zone gde je potpuna celavost se ne moze spasiti,ali ovako kada se proredjuje kosa ''po malo'' ima nade,tj. moze se ojacati kosa,i zgusnuti?

Ne znam ako neko moze malo vise da mi objasni sta i kako?

Ovde mi je kosa spustena,inace koristim gel za kosu. Loreal Radical Gel (ime sam naveo ne zbog reklame,nego da bi dao do znanja da nije neko smece :) )

Sa zaliscima nemam problem,napred kosa sve izgleda kako treba,i eto sam frizer kaze da je veoma veoma kvalitetna,ali ovo oko temena me ubi u pojam..

Pod nekom vrstom stresa sam u poslednje vreme,jer su mi bas mnogo stvari na umu,i bas puno toga trebam da uradim u isto vreme a ne uspevam nista,ali ne znam koliko to ima veze sa tim.. Nisam ja pod onim ludackim stresom,verovatno nista vise nego svaki prosecan covek. Takodje imam problema za zelucem,tacnije reflux zeluca i zucne kese,ali opet ne verujem da ovo ima veze sa tim,lekove za to ne pijem,mada uskoro treba da pocnem (to i jeste jedna od onih briga koje sam malo pre naveo)

Eto sad znam da sam rekao i vise nego sto treba,ali zabrinut sam.. Ako neko moze da pomogne,neko ko je malo vise upoznat sa ovom temom bio bih zahvalan.
hartrock001
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 06, 2009 8:04 am

Post od hartrock001 »

Ta rupa na tjemenu ne mora značiti ništa.
Sa slika se vidi da ti je u globalu kosa kvalitetna,no ukoliko se zbilja radi o nekom problemu moj savjet ti je da odeš kod nekog uglednog dermatologa i da poslušaš njegovu dijagnozu,a ne nekog frizera sa 3 godine sridnje škole-

meni je prije 8 miseci frizer reka da ćelavin..ima san dugu kosu i jako se ispatila em zbog stresa em zbog svega ostalog.
Međutim od tada san bio u dva dermatologa i evo nedavno kod najboljeg u splitu i ni je dan ni drugi mi nisu rekli da čelavin..ovaj jedan je čak reka da mi je gusta kosa..šta i je...
Dakle da skratin..kosa mi se totalno oporavila!
Ja osobno iman dva cvita na vrhu glave i tu ima nešto manje kose,ali to je izgleda normalno...znan dosta ljudi.ali stvarno dosta koji na tjemenu imaju ''manje''kose ,a rjetki su oni kojima je gustoća kose ista na tjemen ui an potiljku di je kosa najgušća.
Tako da ta tvoja rupica ne mora značit ama baš ništa..no svejedno otiđi u dermatologa i vidi šta on kaže..ukoliko i postoji neki problem na vrime ćeš reagirat !

Inače nitko ne zna šta nas čeka u tridesetim i četrdesetim godinama po pitanju kose..rjetki su oni koji zadrže stanje iz dvadesetih...no danas estetska medicina čini ćuda...transplatacija kose na prvom mistu..ja već štedim za to..ukoliko jednog dana,ne daj bože..bude potribno....a za nekih 5-10 godina mislin da će ovaj muški problem bit rješen..a mi ćemo tada bit još mladi i bit će nam dostupno hehhehe..glavu gore!

Istina,naša kosa je i dio naše osobnosti,ma koliko god šutili o tome.Meni osobno je kosa postala nešto najvažnije ..pogotovo nakon kriznih trenutaka koje san proša..i čini mi se da ću se uvik sićat tog groznog dana kod frizera....

..a ito sa svitlon...pa ja ne znan kome se to ne vidi bar malo tjeme kad uperiš jako svitlo u vrh tjemena...ili ako ej kosa mokra....to mi je najsmješnije!
Lipo odi u stručnjaka i vidi šta ona kaže..i budi šta smireniji!
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Post od Taurus_sd »

Hvala i istina,on kad mi je pokazivao skroz mi je izmokrio kosu..

I po njegovim recima to je ''zbog gela'' a ja gel retko kad stavljam tu,mislim jedino ako bas pravim full frizuru,sigurno ne za svaki dan..

Hvala ti puno,sad si mi olaksao,a videcu da odem kod dermatologa u svakom slucaju,sto zbog toga sto zbog jos nekih sitnica koje me ''muce''

Hvala puno jos jednom,iskreno popirlicno sam smireniji sada :)
Mama68
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 02, 2009 2:26 pm

Post od Mama68 »

Imam problem sa alopecijom od 2006.Na pocetku su to bili mali pecati, ali se vremenom pojacavala tj, cesce se pojavljuje i pecati su sve veci i veci . Dermatolog mi je davao Elocom losion, Belosalic losion a sada koristim Pilfud minoksidil 2%. Misljenje stomatologa je da su mi svi zubi u redu i da to nije uzrok. Svi ostali nalazi su u granicama normale osim sto mi je menstrualni ciklus poremecen, zapravo ginekolog kaze da je to najverovatnije pred menopauza. Koristila sa Oesterofact E i ispcetka mi je kosa prestala opadati, medjuti nakon 2do 3 meseca ponovo je pocelo i sada su to veliki i cesti pecati. Ako neko zna kako da se to leci, molim za odgovor.Unapred hvala!
hartrock001
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 06, 2009 8:04 am

Post od hartrock001 »

Vaš problem se zove,koliko ja znan,alopecia aerata!
Uzrok nije poznat,a mnogi tvrde da je stres mogući uzročnik!Da li živite stresno?

Poznato je da se na tim pećatima kosa vraća.ali isto tako se može desit da ponovno otpadne.Mehanizam ove bolesti nije poznat!
Moj van je savjet da provate sa losionom-aktivatorom tvrtke marbo

http://www.marbo-kosa.net/preparati.html

Kažu da je prilično učinkovit,a bogami je i skup.U hrvatskoj košta 60 eura!
AIC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 29, 2009 5:42 pm

Post od AIC »

u srbiji je marbo aktivator oko 3000 dinara (sto bi bilo oko 35 evra)
ja sam cuo da je jako dobra japanska kozmetika SHISHEIDO,mada je ja nisam koristio.
jel neko mozda koristio Fekkai kozmetiku?...oni prave samo za kosu.
ja sam uzeo nocni serum i prvi put sam ga naneo na kosu pre 2 dana...cini mi se da mi manje opada.
AIC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 29, 2009 5:42 pm

Post od AIC »

u srbiji je marbo aktivator oko 3000 dinara (sto bi bilo oko 35 evra)
ja sam cuo da je jako dobra japanska kozmetika SHISHEIDO,mada je ja nisam koristio.
jel neko mozda koristio Fekkai kozmetiku?...oni prave samo za kosu.
ja sam uzeo nocni serum i prvi put sam ga naneo na kosu pre 2 dana...cini mi se da mi manje opada.
i ja mislim da je ovo sto ti se vidi na slikama,ni malo za paranoju
Odgovori