Proredjeno teme, iskustvo od godinu i po dana, sta sad?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Kosijaner
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2017 8:24 pm

Proredjeno teme, iskustvo od godinu i po dana, sta sad?

Post od Kosijaner »

Pozdrav svima, nastojacu da budem sto kraci u pisanju, i zamolicu vas da mi date dobar, proveren savet na kraju, ako ga imate.

Naime, krajem leta 2015 sam primetio da mi se kosa proredila na temenu primarno na prednjoj strani, kod zalizaka.

Ove godine punim 26 godina, zaliske imam od srednje skole, i od tad ih nosim, to je nasledno, na oca, isti su.

Kosu pustam od kraja osnovne skole, kroz srednju, preko faxa, nosim je i dalje.Period od 11 godina... naravno bilo je tu dosta kracenja krajeva, da bih je pre par meseci sveo na duzinu malo ispod ramena, inace je bila do pola ledja. Kroz ceo period pustanja je bila i previse bujna, pa se rastom malo sredilo to ali i dalje je bila gusta i bujna, ali i suva nakon svakog pranja, jedno dan dva, nisam bas nesto vodio racuna o njoj, i secam se punih cesljeva dlaka nakon svakog cesljanja. Sada toga nema.. ?
Medjutim, tu negde krajem leta 2015. primetio da je razdeljak veci i da mi se vec vidi koza glave..Malo nakon sam otisao do dermatologa, prvo je rekla da skratim kosu i da mazem minoxidil 5%. Pre toga sam koristio fitoval kapsule i sampon, onaj "bojanin" sampon, koprivine kapi i tome slicno - samo je prestala da me svrbi glava, odnosno teme, i nisam primetio neki boljitak u rasrtu novih dlaka... Ni jedan ni drugi ne koristim neko vreme, ali ne svrbi me vise.

Takodje, moram da kazem, da uopste ne primecujem vise da mi kosa mnogo opada. Pri pranju sve sto se skupi u mrezici je mizerno, mozda 20, 30 dlaka, za razliku od pre kada su bile pune mrezice. Cesljanjem mi opadne isto toliko ako ne i manje.
Na jastuku doduse nikad, pa ni pre, nisam nalazio dlake.
Da li je to uopste dobar znak, ili je to prosto jer se proredila da vise nema sta da se cupa..?
Na jastuku nikad, ni pre, nisam nalazio dlake.

Skratio sam do ramena, poceo da koristim minox od 2%, pravljen u apoteci, jer je kupovni na tom mestu bio isuvise skup. Koristio sam od septembra prosle godine do novembra, a vec 4. mesec kako koristim isto pravljeni, ali 5% i narucujem iz Sapca. Uskoro pa 6 meseci...opet i ne vidim neku razliku, sem dosta novih dlacica po ivicama zalizaka, , ali po ivicama, ne primecujem ih toliko po prednjem delu temena gde i treba da ih bude.
Generalno, gledajuci slike iz 2015, 16., i nije mi se pogorsalo stanje, mozda 2%, ali nije mi se ni poboljsalo..

S obzirom da malo postajem opsednut jer mi je mucno da svaki put kad stanem ispred ogledala vidim razdeljak, kozu glave, plus zaliske, plus neke iskidane dlake iz prednjeg dela koje ne dosezu duzinu cele kose...planiram, nazalost, da se osisam na keca, i krenem da koristim kupovni Minox od 5% tj. Alomax, s obzirom da koristi jedan poznanik iz mog naselja i da je zadovoljan itekako. Koristi i Pantogar tablete i taj duo mu ocigledno pomaze. Na to je mislio kada je rekao da problem sa kosom "moze da se resi, ali treba dosta para", jer ta dva kostaju 4000, na mesecnom nivou. Uz to, svakodnevna masaza temena, odnosno skalpa, uz ispiranja cajevima i prirodne maske... Da napomenem na da su svi rezultati krvi odlicni.

Dakle, da li ce mi to sisanje pomoci u necemu sem u tome da ce mi ravnomerno rasti dlake, zdrave? Da li utice na oporavak i bolju produktivnost korena ili nema nikakve veze i dzabe bih se osisao?

Sta sad? :)
Hvala
Kosijaner
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2017 8:24 pm

Re: Proredjeno teme, iskustvo od godinu i po dana, sta sad?

Post od Kosijaner »

Ne mogu da editujem, moram nov post.

Dodao bih samo da su se napred otanjile dlake tu gde je proredjeno, da na kraju ispada da je 50% proredjeno 50% tanka dlaka... Moze li se i to ispraviti sisanjem, odnosno rastom nove kose uz neku prirodnu ishranu iste, vocnim maskama itd..
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Proredjeno teme, iskustvo od godinu i po dana, sta sad?

Post od aaaca »

Опадање косе се јавља као последица стреса што за последицу има затезање мишића главе при чему се смањује прокрвљеност коже главе. Тако се смањује исхрањеност корена длаке и због тога отпада и стањује се, губи боју.

Мислим да је најбољи лек овај: http://*/index.html?stranica=s ... generacija
Odgovori