Promene na kozi

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
cvetakzanovetak
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 03, 2006 2:51 pm

Promene na kozi

Post od cvetakzanovetak »

Imam jako osetljivu kozu na sunce poslednjih godina. Dobila sam mnogo novih mladeza na obrazima, vratu, ramenima,misicama, ledjima i poneki na nogama. Vecina je svetlobraoon boje. Posto se radi o mladezima koje vec imam godinama, ne znam da li postoji neko sredstvo sa kojim mozem da ih uklonim u potpunosti ili da budu manje uocljivi? Pri tom ne zelim da dodje do neke iritacije koze, jer mi je koza veoma osetljiva i kad dobijem neku alergiju to traje mesecima dok je se resim ili ona sama prodje. Inace izbegavam suncanje i sunce kad god je moguce, a pre izlaska napolje namazem se L'Orealovim mlekom za suncanje sa zastitim faktorom 60. To uradim na 20-30 minuta pre izlaska napolje i zaista se dobro svukuda namazem (i one delove koze koji su prekriveni odecom).
Imam i neke bele tackice koje su mi se pojavile po rukama. Na tim delovima koza mi je stalno bela, ne dobija nazad svoju prirodnu boju.
Isto tako imam i neke manje crvenkaste i plavo-ljubicaste veoma sitne tackice. Da li neko zna sta je to i od cega dolazi? Mogu li da se resim trajno ovih koznih problema ili mi jedino preostaje da izbegavam sunce?
Ako znate neko sredstvo koje pomaze, a da ne iritira osetljivu kozu sklonu aknama, napisite.

Unapred Vam se svima zahvaljujem

Cvetak zanovetak
edelina
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ZA CVETAK

Post od edelina »

Imam jako puno mladeza. To je moj veciti problem! Jedino resenje je KLONITI se Sunca, zastitni faktor preko 30, sesir sa sirokim obodom, telo prekriveno laksim tunikama, ne izlaziti na sunce oko podne ili od 10 do 17 i sl. neke mladeze sam uklonila i odusevljena sam!
Odgovori