promena na koži

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Caca1000
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 12, 2006 11:52 pm

promena na koži

Post od Caca1000 »

Na levoj ruci pored zgloba pre skoro godinu dana pojavilo mi se nekakvo izbočenje veličine lešnika koje izgleda otprilike kao i sam ručni zglob. Koža zgleda sasvim normalno ali kao da imam lešnik odmah ispod kože. Na pritisak je više mekano nego tvrdo i nije pripojeno za kožu. Ovo mi se dešavalo i ranije, prvi put pre pet godina ali je nestalo nakon otprilike mesec dana. Prošlog leta se u intervalu od mesec dana 2 puta pojavljivalo i nestajalo. Zadnji put kada je ova pojava nestala, slučajno sam bila uvrnula ruku i to je u momentu nestalo i ruka mi je izgledala sasvim normalno. Na osnovu toga sam pretpostavila da je u pitanju nekakva vodena cista, ali sada me brine jer se opet pojavila i zadržala dugo vremena. zašto mi se ovo dešava i postoji li neki drugi način sem hiruškog da se ukloni i gde bi se to moglo uraditi? Hvala unapred na svakom savetu.
peti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 5:27 pm

Post od peti »

To je verovatniHigrom .To sam imala i ja .Isla sam kod ortopeda je me bolelo i nisam mogla da pokrecem saku.Za to nema lecenja ,to se povuce samo ,tako je i kod mene bilo.Povuci ce se i tebi vremenom.
Dott.Pietro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 6:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hygroma

Post od Dott.Pietro »

Dijagnoza je najverovatnija hygroma. Radi se o cisti koja je vezana za tetivu u rucnom zglobu. U skladu sa tim, lecenje bi trebalo poveriti ortopedu.
Srdacan pozdrav,
Pietro
Odgovori