Problem uraslih dlaka

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
irenapetrovic1992nis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2016 12:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Problem uraslih dlaka

Post od irenapetrovic1992nis »

Poštovani,
imam jedno pitanje u vezi uraslih dlaka. Imam ih na natkolenicama jer mi je koža suva i tanka pa pretpostavljam da to doprinosi urastanju. Uklanjam ih brijačem. Trenutno imam sitne kraste jer sam brijačem posekla one kvržice u kojima su bile urasle dlake. Ne izgleda preterano strašno i proći će verovatno za nekoliko dana međutim zanima me da li bi mi antiseptik Octenisept pomogao da te kraste brže prođu ili bi možda zapušio pore pa bi urasle one koje još uvek nisu izbile na površinu?
I da li možda imate neki savet u vezi preparata koji bi pomogao u mom slučaju?
Unapred hvala
Petrović Irena
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Problem uraslih dlaka

Post od aaaca »

Октанисепт је ваљда само за дезинфекцију и не бих рекао да има везе са зарастањем.

Веровано су ти длачице веома танке па немају снаге да пробију кожу и зато урастају. Пробај кожу на пример да мажеш нечим за хидратацију да буде мекша.

А можда носиш превише тесне панталоне?
irenapetrovic1992nis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2016 12:35 pm

Re: Problem uraslih dlaka

Post od irenapetrovic1992nis »

Uže Pantalone i farmerice maksimalno izbegavam da nosim tako da nije do toga, ali da, dlake jesu tanke i osetljiva mi je koža, što je svakako glavni uzrok urastanja. Octenisept znam da pospešuje zarastanja rana, a meni trenutno jesu problem te krastice koje imam pa sam zato pitala za njega, ali ne bih da pogoršam situaciju. U svakom slučaju hvala puno na odgovoru :)
Odgovori