Problem sa izuzetno osetljivom kozom lica

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
volter
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 2:52 pm

Problem sa izuzetno osetljivom kozom lica

Post od volter »

Pozdrav. Imam 24 godine i čini mi se da oduvek imam suvu i osetljivu kožu. Moj najveći problem je izuzetna osetljivost kože lica koja se pogoršala u zadnjih par godina.
Npr. kad se pozdravljam sa nekim (i tradicionalno izljubim...) koža lica na kojoj je došlo do malo jačeg kontakta (trenja) pocrveni. Radi se o običnom crvenilu koje prođe za 10, 15 minuta. Posle brijanja naravno - isti problem. Napomenuo bih i to da kad se znojim (trčanje ili bilo koji oblik naprezanja) takođe mi izađe crvenilo po čelu. Reč je o flekama nepravilnih oblika koje ponekad malo peckaju (te fleke nisu natekle, i ne radi se o osipu), i to prođe posle 20, 30 minuta.

Svaki savet je dobrodošao. :D
Unapred hvala.
volter
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 2:52 pm

Re: Problem sa izuzetno osetljivom kozom lica

Post od volter »

*bump

:D možda mi ovoga puta neko odgovori
stronghair
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 19, 2012 12:56 am

Re: Problem sa izuzetno osetljivom kozom lica

Post od stronghair »

Hmm, osetljiva vam je koza. Moracete nekog profesionalca da kontakirate u vezi tog problema. Ja vam s mog iskustva mogu reci da pokusate da se opustite, ako mozete, ako ne, necete pomoci sebi.

Ako hocete i dalje da napredujte, odite do neke prodavnice i trazite obican prirodan sapun, Kosili pise, on je za sve tipove koze. Umite se sa mlakom vodom, pa nanesite polako sapun preko celog lica, mazite i ako vam upadne u oci i pocne da vas pecka, izdrzite jos malo, i hladnom vodom isperite 2minuta lice

'' Ne cedite bubuljice ''
'' Ne nervirajte se ''
'' Pij te 2l vode dnevno da bi se unutrasnjost orginizma cistila ''
'' Slusajte relax and disco muziku ''

Srecno!
Odgovori