Privatna klinika MEDIX - POKUSAJTE DA JE IZBEGNETE

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
TamaraV
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 9:17 am

Privatna klinika MEDIX - POKUSAJTE DA JE IZBEGNETE

Post od TamaraV »

Ne znam da li ste imali iskustva sa privatnom klinikom Medix, ali ono sto sam ja dozivela je za svaku osudu i BOJKOT iste.

U pomenutu kliniku sam pocela da odlazim na preglede kod dr Sera i svaki put se pojavio neki problem, od toga da u poslednjem trenutku zovu da pomere zakazani termin (tipa umesto u 19.30 dodjite u 16 i slicno ili da otkazu za neki drugi dan) do toga da se sestre bahate.

Poslednji incident je prevazisao sva moguca ocekivanja. Otisla sam na pregled kod reumatologa. Tom prilikom mi je punktirano koleno. Na moje i doktorovo zaprepascenje, sestra nam je na veoma bahat nacin saopstila da to sto je punktirano nema veze sa Medix-om i da oni to ne nose na dalje analize i da ako zelimo da dobijemo rezultate te analize moracemo ili doktor ili ja da odnesemo u odredjenu laboratoriju (mada mi je uredni naplacen pregled i punktiranje).

Posto je doktor punktirao koleno, nismo imali druge nego da pristanemo na tu suludost, i dogovorili smo se da, ja sledeceg jutra u 7.30 dodjem i uzmem punktat i odnesem u laboratoriju Instituta za reumatologiju.

Sledece jutro stigla sam u Medix tacno u 7.30, a sestra koja je bila dezurna, bila je zaprepascena mojim tako ranim dolaskom i saopstila mi je da ne zna o cemu se radi i zamolila me da zajedno odemo do njihovog frizidera (punktat je morao da ostane preko noci u frizideru) i pronadjemo isti. Pravdala se tim da joj nije preneto niti da je prethodne veceri bila bilo kakva intervencija niti da ce iko doci da uzme bilo sta.

I tu nije bio kraj, punktat je odnosen na analizu, zaposleni na Institutu nisu mogli da se cudom nacude, kada su videli pacijenta koji sve sa spricem i iglom dolazi da donese uzorak na analizu (scena je vise nego nadrealna). Mada moram priznati da su svi bili veoma ljubazni i maksimalno profesionalni.

Posto sam dobila rezultate, bilo je potrebno ponovo zakazati pregled kod doktora. Pozvala sam Medix, i naravno, eto nama bahate sester, koja je pocela da urala i vredja, sto je bilo krajnje neprimereno a za mene ponizavajuce. Kako nisam zelela da ostane na tome, trazila sam da razgovaram sa vlasnicom, koja mi je u 5 minuta razgovora barem 10 puta rekla da je lekar, i naravno, ista meta isto odstojanje, ni ona nije bila nista pristojnija ni korektnija nego sestra koju je zaposlila.

Posle ovog iskustva, a na ovom forumu sam procitala da i drugi imaju slicna iskustva sa pomenutom klinikom, savetujem svima da izbegavaju MEDIX ako ne misle da za sve pare budu izmaltretirani i ponizeni.

Inace, doktor - reumatologa sam pronasla na jednoj drugoj privatnoj klinici, na kojoj su krajnje ljubazni i predusretljivi, postuju dogovorene termine a pre svega svoje klijente.
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Tamara, dobro je sto si ovo napisala (ja nisam nikada cula za tu kliniku).
Kakve ce biti privatne klinikezavisi samo od nas!
Iskljucivo od nas!
Nemojmo dozvoliti da postanu kao drzavne!

Kao prvo, cenimo svoje vreme - ja nikada ne bih otisla na privatnu kliniku gde mi pomeraju termin kako im se cefne.
Ako ti na to pristanes, pokazujes da ne cenis sebe. Pa kako ce te onda drugi ceniti?

Meni se desilo u privatnoj ambulanti da sam cekala na lekara i pola sata i ja sam sasvim mirmo rekla kako ja postujem njihovo vreme (dolazim tacno), ali da zahtevam da se postuje i moje vreme.
Podsetila sam ih da sam im dovela jedno 10-tak pacijenata (koji bi sigurno krenuli zamnom u drugu privatnu ustanovu - ali to nisam rekla).
Na kraju sam rekla da cu razmisliti da li cu ubuduce koristiti njihove usluge - sve receno lepo i bez emocija.

Rezultat toga je da sam ja i dalje korisnik usluga te privatne klinike jer su oni resili da mi daju porodicni popust od 10%, kao i da postuju moje vreme - to profesionalno reagovanje me je iznenadilo i zadrzalo kod njih.

Imam privatnog ginekologa koji nema veze sa tom klinikom - takodje sam je izabrala vrlo pazljivo, kao i privatnog stomatologa i privatnu dr opste prakse kao i privatnu lab.

Nemojmo dozvoliti da placamo, a da sestre budu bahate!
Bahate sestre se `leba nece najesti kod privatnika - ako zbog njih budu gubili pacijente, otpustice ih, bas kako i treba!

Meni se desilo da sam cekala ispred vrata lekara koji radi na UZ - nikad nisam vise tamo otisla, bar u Bgdu imamo puno lekara i treba se uvek setiti da NIKO nije nezamenljiv!

Tvoje iskustvo je veoma poucno i ilustruje kako ne treba poslovati! Veliki minus za tu kliniku za koju sumnjam da ce dugo opstati.... na srecu.
pozdrav
Korisnikov avatar
dadab
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 18, 2008 10:50 pm

Post od dadab »

Tamara jeli ta klinika u BIH?
Vi vrijedite onoliko-koliko ste drugima potrebni!
TamaraV
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 9:17 am

Post od TamaraV »

Privatna klinika Medix se nalazi na Vracaru, u blizini Kalenic pijace.
*Vuk*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 6:09 pm

Post od *Vuk* »

Zdravo , ja moram da kazem da imam drugacije iskustvo sa istom poliklinikom . Imao sam probleme sa disanjem i bili su maksimalno ljubazni i korektni prema meni. Nikad nisam imao problema sa zakazivanjem i osobljem. Mogu samo da kazem da su mi brzo pomogli ... A posto sam astmaticar idalje idem kod njih ...

A za njih sam saznao od drugara koji ide kod istog tog Sera i koji je isto tako zadovoljan .
Odgovori