Prepone...

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
plasim_se
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:23 am

Prepone...

Post od plasim_se »

Problem je u tome sto mi je na preponama koza malo tamnija... Sa unutrasnje strane, tamnija polja imaju oblik polukrugova (poluprecnika oko 5-6cm). Kada stojim bas u tom delu mi se dodiruju butine... Dodiruju se zato sam malo puniji (ne nesto enormno debeo :) ). Odrzavam higijenu ali po ceo dan se ti delovi dodiruju i trljaju se jedan o drugi dok hodam... Primetio sam da je upala koze jaca na rubovima tih polukrugova. Mazao sam kremom za kozu (jekovit, to je ona sto ima riblje ulje :) ), i primetio sam da se ta upala (ili sta vec) koze poukla ali tamna polja nece da se sklone...
Voleo bih da znam ima li nacina da se povuku ta tamnija polja?
Hvala!
jeci
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 23, 2007 3:39 pm

Post od jeci »

ne znam koliko dugo ti se to desava,mozda je vremenom potamnila,mozda bi trebalo da regulises tezinu da malo smrsas kako se to ne bi desavalo to trljanje nogu o nogu,verovatno je zbog toga i vremenom ce se izgubiti.
plasim_se
Novi član
Novi član

Post od plasim_se »

Hvala, videcemo na sta ce da izadje :) Pozdrav!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Promene koje opisujete se nazivaju INTERTRIGO, koji moze da bude obican, hiperpigmentovani laki ekcem pregiba, ili naknadno inficirangljivicama. Moj savet je da se obratite dermatologu, a da ste kod mene, lecio bih Vas sam, verovatno najpre antimikoticnim mastima ili kremama, a potom steroidnim mastima.

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
plasim_se
Novi član
Novi član

Post od plasim_se »

Potrazio sam slike preko google o onome sto ste pomenuli (internesto :) ), rekao bih da se zaista radi o tome. Doduse, nije bas mnogo strasan oblik (posto sam na svakakve slike naleteo). Dr Ivice, da li biste mogli da mi preporucite neke masti i nacin na koji bi ih koristio? Koliko dugo traje lecenje? Molio bih vas da predlozite neku terapiju (na osnovu vaseg iskustva, ukoliko je moguce)... Imam gomilu obaveza i zaista nemam vremena da odem kod lekara :(

Pozdrav!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Za gljivice - Daktanol krem, za ekcem, naknadno - Sinoderm ili Esperson M, mast.

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
plasim_se
Novi član
Novi član

Post od plasim_se »

Puno vam hvala! Jesam malo naporan, ali moram jos nesto da pitam... :oops: Da li da obe masti koristim u isto vreme ili prvo da mazem onu protiv gljivica neko vreme pa posle onu drugu (u stvari meni nije jasno kako da primenjujem tu terapiju, koliko puta na dan, koliko dugo...)? :oops:

Pozdrav!
Odgovori