povecana maljavost i fleke na preponama

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
HYANA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 5:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

povecana maljavost i fleke na preponama

Post od HYANA »

Moj problem je sto mi se pojavila povecana maljavost po grudima i izmedju grudi. To ne smijem dirati ni pincetom, a na depilaciju voskom mogu samo da zaboravim zato sto su mi se od nje pojavile fleke po preponama. Voljela bih ako neko zna da mi kaze kako da rijesim oba problema. Mada mogu reci da sam veoma zadovoljna efektom koji ostavlja kantarionovo ulje na moje prepone, ali jedini problem je taj sto je proces otklanjanja fleka, koje su prouzrokovale potkozne malje, veoma spor.
Malje na grudima se povecavaju iz dana u dan a samo ih skracujem makazama.
Molim vas pomozite mi u rjesavanju ovog problema jer stvarno ne znam sta da radim. Sta bi mogao biti uzrok povecanoj maljavosti i na koji nacin bih mogla to otkloniti i sprijeciti?
Unaprijed zahvalna
I was loving you like a child,
All the time you were smiling
The same smile....
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Pojacana maljavost je najcesce posledica hormonskog poremecaja. Najbolje bi bilo da posetis forum ginekologija, koristis uputstva iz Lepljive, i konstatujes se sa ginekologom.
Dzibily
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 5:02 pm

Post od Dzibily »

Ok slazem se sa prethodnom izjavom ali te hormonalne promjene u zivotu zene su normalna pojava ne mora da znaci da je to sad nesto alarmantno.Sve zavisi i od tvog godista,ali ako mene pitas nista od tih voskova,seruma za usporen rast itd., ti nece pomoci. Iz iskustva trajna epilacija je zakon.Jeste skupa ali vrijedi svaki evro. Jedino to ima trajan efekat ostalo nista,bar ono sto sam ja probala,a probala sam svasta. To ti je moj savjet vec kad pitas.
Pozz!
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Slazem se sa tim da je epilacija najbolje resenje, medjutim, pre nego sto se odlucis za tako nesto- najbolje bi bilo da posetis ginekologa, da se utvrdi da li je u pitanju hormonski poremecaj ili PCOS, ili nesto drugo. Naime, ukoliko postoji hormonski poremecaj( povecana koncentracija testosterona) svaka pora na kozi ce postati folikul dlake, i bez obzira sto uradili lasersku epilaciju, na drugim delovima koze ce se ponovo pojaviti pojacana maljavost.
Epilacija je super stvar- nesto najbolje sto su izmislili, ali ako se tebi pojavila pojacana maljavost na regijama gde to nije karakteristicno za zene- bolje kod lekara.
Pozz
Odgovori