Potkozni pristici na prstima...

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
xtres
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 23, 2006 12:55 pm

Potkozni pristici na prstima...

Post od xtres »

Imam nekakve potkozne pristice po prstima obje ruke. Ne izlazi nista iz njih i jako su sitni ima ih puno na jako gusto. Vidi se iz blizine ili kada se prodje prstom preko njih, ali se inace ne vide jer su ispod koze. Pojave se najcesce ujutro kada se probudim pa nekada malo splasnu pa drugi dan opet i tako. Ne bole i ne svrbe, nego zivciraju :-). Mozda neka alergija? Nemaju ni boju nikakvu, pa se stoga skoro i ne vide, samo na dodir ili iz blizine na pogled. Nisam alergican an nista, u biti nisam nikada testiran na alergije, ali nisam nikada imao problema s nicim od alergija. Jel ima netko neki ideju sto bi to moglo biti?
dundica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 11:06 pm

Post od dundica »

Meni se to desava leti zbog preternaog znojenja. Lekarka mi je rekla da je to otprilike nesto kao "dishidrioza" odnosno , ne moze sve da ispari od znojenja pa se naprave ti mali plikovi, kao magacini.
Mozda je i nesto drugo ali ako ti se dosta znoje ruke ili ti u globalu, moglo bi biti ovo.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

x

Post od vasa »

imam slicne ili bas iste probleme al nesto nisam opterecen time-al uglavnom sa toplim danima se pojavljuju-zimi nikako.
Verovatno imaju veze sa znojenjem al pre bih rekao zato sto se ja u orincipu malo znojim.
Probao sam i nekom alergiskom mascu i mislim da pomaze al opet se vrati.
Kod mene je veci problem bubuljice po kosmatom delu glave -vec godinama a hoce pomalo i po licu vratu telu.Trazio sam odgovor dal to ima veze sa nekom infekcijom ili upalom prostate al niko mi nije odgovorio cak i dermatolog-dao mi sampom mycoseb (mislim) al nisam ga bas trosio jer mi izasla urtikarija po telu pa sam prekinuo sve lekove itd.-sto mozda smeta.
Znaci za te bubuljice-pristice mislim da nisu neki problem-pozdrav i srecno
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

I meni se isto pojavilo pe par dana, mazala sam Daktanol i Didermal i povuklo se za 2-3 dana.......imam ih jos samo malo, ali je znatno bolje!!

Bila sam i kod dermatologa, on mi je prepisao, cini mi se, Beloderm, ali to nisam koristila, jer sam ovo imala kod kuce pa sam probala sa tim, i eto, pomoglo mi je!! :wink:
Odgovori