ducha82 napisao:a i citao sam da je kosa sastavljena od 70% proteina, a poznato je da se proteini i alkohol ne podnose najbolje!
ducho, kosa je α-helikoidna struktura, niz izprepletanih i uvrtenih lanaca aminokiselina… i onda se ti lanci ponovo uvrte u nove lance, pa se ti uvrteni lanci uvrte u nove lance…
i jesi u pravu, kosa i nokti jesu proteini ali se klasifikuju u rožnate tvorevine zato što nemaju određenu elastičnost… ajd' da najprostije kažem, to su mrtve tvorevine…
naveo si proteine i alkohol; tačno je da se proteini i alkohov ne "podnose" jer alkohol taloži (denaturiše) proteine, ali govorimo o "živim" proteinima...
[ja se izvinjavam na terminologiji kolegama i onima koji se bolje razumeju u celu tematiku, ali smatram da je lakše objasniti jednostavnijim i slikovitijim terminima]
jasbi napisao: Pilfud 2% sam kupila al ne smem da krenem da ga koristim....

Nešto me frka...pogotovu kad sam pročitala uputstvo. Sačekaću još neko vreme, čisto da mi se slegnu utisci, pa ću videti šta da radim.
jasbi,
i meni je bilo čudno, da ne kažem frka kad sam krenuo sa Pilfudom (minoksidilom). Prva dva dana sam imao kao trip neki (jao ako mi kapne na lice i sl.), ali posle je sve ok...
ja te podržavam u tome da prvo kreneš sa biljnim preparatima koje spremaš i koje si pokupovala, pa ako ni to neće... onda Pilfud kao zadnju varijantu... ja sam koristio i Nirel, Marbo i sl. proizvode, ali efekti su bili jako kratki ili ih nije bilo. Priznajem da mi je Alpecin najviše pomogao, ali opet to je individualno... ja koristim Pilfud skoro 3 nedelje, i ono što za sada primećujem jeste da mi kosa dooosta brzo raste.. bar će frizerka da mi se obraduje