Pomoc-velike bubuljice na nosu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

grandic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 28, 2005 9:25 pm

Post od grandic »

Filip napisao:Da li nekad imate utisak da vam pocrveni lice? Da li negde na licu oko tih promena vidite kao kapilarčiće koji su pukli? Da li kada se povuku te bubuljice lice i dalje ostaje crveno?

Da li vam je neko spominjao metronidazol u gelu 0.75%?
Pa ne pocrveni mi lice bas, nego samo mesta oko bubuljica, a nekad i ne.
Ninje to crvenilo u smislu kao da su kapilarcici popucali, nego onako crvenilo, a ostaje crveno neko vreme i posle povlacenja bubuljica.
Metronidazol mi niko nije spominjao, reci mi molim te, nesto opsirnije , evo vidis na slici kako to izgleda, a sto se tice zamene posete lekarima sa internetom, kao sto sam rekao , bio sam 3, ustvari 4 puta kod lekara, pa nista, napisao sam vec o tome, sta su mi davali od lekova.
Reci mi nesto o metronidazol-u, moze li mi to pomoci ?
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Pa palo mi je napamet da nije rozacea, ali nije, treba da ima barem tog crvenila. Ja ne znam šta je to, ali bi antibiotici dok se stvar ne dijagnostikuje kako treba mogli da pomognu. To je najverovatnije neki problem sa lojnim žlezdama, sekret zaostaje u njima pa se inficira i onda se javi upalna reakcija kakvu imaš, u vidu tih bubuljica.
Metronidazol je antibiotik koji jako deluje na anaerobne bakterije, koje su glavne u većini slučajeva gde se javljuju bubuljice. Prilično je bezbedan za lokalnu upotrebu 2 puta dnevno. Daje se kao gel 0.75%, pa probajte to da nađete.
Prvom prilikom kada se zapaljenje dovoljno smanji mogao bi da se radi piling kako bi se oslobodili izvodni kanali lojnih žlezda da se ne bi zadržavao sekret. Možete da nabavite neki za kućnu upotrebu sa ljuspicama i tako 1-2 puta nedeljno da istrljate lice sa tim. Ali, to ne sme dok traju bubuljice.
Ako vam BG nije daleko, idite u Institut za dermatovenerologiju KCS, ne znam koliko košta pregled, ali valjda će oni da znaju šta je to, dok sam imao vežbe tamo stekao sam utisak da znaju šta rade.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
grandic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 28, 2005 9:25 pm

Post od grandic »

HVALA FILIPE !
FAKER
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2013 12:34 pm

Re: Pomoc-velike bubuljice na nosu

Post od FAKER »

Ja sam imao jako veliku bubuljicu na nosu,cackao sam i nastalo je nesto ogromno,stalno je krvarilo i izlazilo nesto belo,sad se to smirilo i ostao mi oziljak,pa mi treba pomoc sta treba da radim da mi nestane taj oziljak posto me jako nervira,molim vas pomozite ....
Odgovori