Pomoc =)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 5:11 pm

Pomoc =)

Post od Taurus_sd »

Nisam znao kako drugacije da nazovem temu.. Naime vec duze vreme mi na celu izlaze neke sitne,pa ne znam ni sam sta je to..

Nisu bubuljice,nego neka majusna sicusna ispupcenja u boji koze,dakle uopste se ne primecuju dok se bas ne priblizis,ali kada prodjem rukom preko cela bas se osete te male neravnine,i ponavljam u boji su koze.. E kad uzmem onu L'oeralovu kremu ona mi skroz odmasti kozu ali tad ta ispupcenja pocrvene,kao da ih nadrazi to iz te piling kreme,ali 10 minuta posle sve opet bude u boji lica.. To bas dugo imam,nekad se smanji,pa se opet poveca i tako u krug..

Da li treba da budem zabrinut,da li ste vec vidjali ovako nesto negde? Inace nikad nisam imao problema sa kozom,tu i tamo mi izadje koja bubuljica ali nista strasno.. Koristim gel za kosu vec dugi niz godina,ali ne verujem da je od toga,jer podizem kosu i on ne dolazi u dodir sa celom,a i sa vremena na vreme koristim tu kremu..

Takodje sam primetio da mi je koza lica ponekad posle tusiranja bas suva,i da se vidi kao da mi se nos i ona regija izmedju obrva peruta po malo,mislim nekad je tako nekad nije,ovako mi je generalno koza ''propisno'' masna,ali kad se bas tusiram dugo zna da se osusi,mada ja tad stavim malo kreme za lice i sve je ok.. Ne znam da li to ima veze sa tim,ali rekoh da kazem..

Takodje idem redovno u teretanu,i tamo se znojim,ali cim dodjem kuci idem pod tus..
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Otidji dermatologu zbog tih chudnih bubuljichica na licu, otidji bar da te posavetuje koju kremu da koristich s obzirom da aktivno trenirast u trtrni!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
malechka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 3:00 pm

Post od malechka »

I odmah prestani da koristis garnier on ti tu nista nece pomoci, a potpuno unistava kozu, preterano isusuje i onda koza stvara sebum da to nadoknadi i tako se samo vrtis u krug!
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

OK.. A zar nema neka kremica koja to moze da ''sredi'' bez odlaske dermatologu.. Zato sam i postavio temu ovde =) Za toliko sam znao i sam-bez uvrede.. Ovde u Smederevu da bi tako nesto uradio prvo moras ici ujutru u 6 da se macujes sa starcima za broj,pa onda popodne da ides kod lekara,pa on da ti da uput,pa da zakazes i dok dodjes na red..

A sto se privatnika tice,em su skupi,em svi forsiraju neke njihove preparate koji su opet papreno skupi,kao to je sve neophodno,jbg klasicne fore.. Zato ja dosao ovde..
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Sa takvim stavovima i predrasudama cesh se vrlo uspeshno izlechiti!

Promene koje si opisao mogu da nastanu po licu iz milion razloga a mi to preko neta i foruma ne mozemo da znamo zashto su nastale, i shta je uzrochnik!

Zato je potrebno da uzmesh knjizicu i da se izborish za svoje mesto dko lekara opshte prakse, da ti da uput za dermatologa a ako oni ne znaju da rade svoj posao onda lepo put pod noge pa sa knjizicom i 1000 din zna bus za Bgd i na Institut za kozne i venervichne bolesti pa da od lekara dobijesh kreme i preperate i savete za TVOJU kozu.

Svako chija koza zahteva lechenje to nikad nece raditi kremicama firme kojoj ni ne znash gde je fabrika, vec ce po receptu lekara izraditi kreme u apoteci i time lechiti svoju kozu!

To kod tebe moze da bude alergijsla realcja, moze biti gljivichna infekcija, moze biti hormonski disbalans, bakterijska infekcija, dishidroza....a sve se to drugachije lechi i sve se LECHI a ne maze kremama iz parfimerije!

Perutanje je znak suve koze a ne masne, a posto kazesh da imash zapravo masnu kozu, ona se ne tretira kremama iz garnier kolekcije!

I ko ti je uopshte preporuchio i rekao da kupish tu kremu koju koristish??

ps. moj ton nije neprijatan niti kritikujem niti sam besna niti nervozna vec samo zelim da shvatish da morash svoje lice da lechish a ne da mackash kremicama iz prodavnica!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Taurus_sd
Aktivan član
Aktivan član

Post od Taurus_sd »

Hee hee =) Ma ok,mislim meni to i ne smeta nesto preterano,ali videcu da odem kod lekara.. Bilo je situacija kada se povuklo pa se opet vrati.. A jel je ok da u medjuvremenu cistim ujutru i pred spavanje celo alkoholom?

I kazem da nisu to bubuljice nego kao neke male male male tackice u boji koze koje su minimalno ispupcene,mora bas da stenem do ogledala da bi ih primetio,ali kad prodjem rukom preko cela,osetim te neravnine.. Videcu sto pre da odem kod lekara.. Hvala na savetima
Odgovori