Podvaljak

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Vrhovna_Truba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 10, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Podvaljak

Post od Vrhovna_Truba »

Kako se resiti ove neugodne estetske pojave? Hiruski ne dolazi u obzir, samo
prirodno! Imam 22 godine, nisam debeo (179cm, 75kg), mada bi se po podvaljku reklo :D Pomagajte.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Postoje odredjene vrste vezbi, preparata i tretmana koji mogu pomoci. Trenutno su atraktivni matrexil i sepilift koji blokiraju elastolizu i dovode do kontrakcije elasticnih vlakana. Protox i serutox u ovim slucajevima nisu indikovani. Postoje i vezbe mimicnih misica. Probajte da se konsultujete sa Visim esteticarem tel 0113239110 Jovana radovanovic ili sa secijalistom fizikalne medicine Katarinom Nikolic DZ Stari Grad-vezbe mimicnih misica, ili sa prof prakticne nastave u VMS-Zemun za predmet estetska nega Natalija Solovjova
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
mirjam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 1:06 pm

obavezno se osloboditi podvaljka!

Post od mirjam »

Podvaljak je uglavnom nasledan,sto ce reci da i mrsave osobe mogu da ga imaju.Koliko vidim,ti si protiv otklanjanja hirurskim putem,pa sta onda da ti kazem? Vezbe mogu malo da pomognu,ali cim prestanes sa njima,
visak se vraca bas tamo gde je bio. Zato put pod noge pa kod nekog postenog hirurga.Koliko ja znam,napravi se tanak rez oko 4-5cm na donjem delu brade (obicno tacno na tom mestu mnogi vec imaju mali oziljak od pada sa bicikla),zatim ti cika doca sastruze salce,pa kad to odradi,povuce kozu sa vrata prema licu,odsece visak koze koji se pojavio,i sve lepo zasije taman gde treba i kako treba!
Ta intervencija ja u estetskoj hirurgiji i najeftinija,jer ju je u praksi veoma lako izvesti (pod lokalnom anestezijom),a i bezopasna je.Da napomenem i cinjenicu da se salo na ovaj nacin odstranjeno vise nikada ne vraca!
A to sta ce ti ljudi reci,e pa reci ce:kakav ti je to flaster na bradi?
a ti im na to odgovori:"Pao sam sa bicikla/motora pa sam morao u dom zdravlja na sivenje" That's all!
Pozdrav!
daredevilboy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 8:56 pm

Post od daredevilboy »

jel ostaje ozhiljak?
koliko koshta?
mirjam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 17, 2007 1:06 pm

oziljak jedva vidljiv!

Post od mirjam »

Veoma tanak oziljak koji vremenom skroz izbledi i jedva da se primecuje.
Vidi sa doktorom,mozda tebi bude dovoljna samo lipoaspiracija,to jest usisavanje sala specijalnim spricem,a sto se tice koze koja u tom slucaju ostane malo mlitava,kazu da se ona kod mladjih osoba pomocu nekih vezbi i tretmana relativno brzo i trajno zategne.
Lipoaspiracija sa lokalnom kosta oko 500 evra,
a mala hirurska intervencija (maksimum pola sata)sa lokalnom
kosta nekih stotinak vise,negde oko 700-800 eura
Odgovori