PODOCNJACI

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
NuteLa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 20, 2014 7:50 pm

PODOCNJACI

Post od NuteLa »

U poslednjih nekoliko meseci imam problem sa spavanjem i sad imam upale, udubljene ljubicasto-crvene podocnjake. Izgledaju kao usekotine. Bleda sam i imam alergije, pa sam uvek imala podocnjake, ali veoma male, skoro neprimetne. A ovo je vec strasno.. Hoce li nestati ako pocnem da spavam redovno i normalno i da li postoji bilo kakav lek za ovo, ili da posetim dermatologa? Da li je moguce da je ovo ipak infekcija od sminke, posto stavljam mnogo sminke da bih ih prekrila, a posle toga osetim da me pecka i boli, na kraju me i sluznice peku... :( Vise puta sam i prespavala sa sminkom. Neka iritacija? Ocajna sam, rado bih prestala sa sminkom, ali izgledam kao da sam bolesno strasilo. Uzasno. :-? :roll: Cini mi se da mi se i koza oko ociju istanjila, i na kapcima imam blago crvenilo. A kada dodirnem kozu, boli me.

Slika
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Re: PODOCNJACI

Post od Nataš@ »

Tradicionalna kineska medicina povezuje oči sa jetrom. Stanje tvojih ukazuje na opterećenu jetru koja ne stiže da obavi svoju ulogu čišćenja.

Možeš i dalje da maskiraš problem šminkom, a možeš i da potražiš uzrok za svoje alergije (možda si čak alergična i na sastav šminke), rasteretiš jetru i omogućiš sebi zdrav nastavak života.
ninaN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 20, 2014 9:45 am

Re: PODOCNJACI

Post od ninaN »

Ja od uvek imam podočnjake, nisu jako izraženi, samo su plavičasti, ali je neophodna upotreba korektora. Nemam oboljenja, niti problema sa jetrom. Šta je vama najviše pomoglo?
Odgovori