pitanje u vezi koze pazuha,hitnooo pleaseee

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
blondica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2008 2:33 am

pitanje u vezi koze pazuha,hitnooo pleaseee

Post od blondica »

Evo ovako mene zanima nesto sto do sada nisam videla ovde u porukama i pitanjima,naime vec jedno vreme zapravo zadnji mesec dana imam neobjasnjivi nemormalni svrab u predelu pazuha,ali samo levog sto je zanimljivo,svrab je kao da me je ujelo hiljadu komataca i nekada se pojavljuje i crvenilo a nekada ne.Da li neko zna nesto o ovome?
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Premalo informacija.Napisi detaljnije da li se brijes ispod pazuha,da li se tada pojacava taj svrab,sta koristis za negu koze pazuha....?
blondica
Stalni član
Stalni  član

Post od blondica »

Da ispod pazuha koristim metod brijanja kao depilaciju zato sto mi je kozmeticarka rekla da ne bih smela na tom predelu da radim depilacije voskom iako bi meni to bi lakse i bolje.Svrab se pojacava odmah nakon brijanja tada je nesnosan i tada se najvise i pojavljuje crvenilo,nakon nekoliko dana crvenilo malo se umanjuje ali svrab je i dalje tu i on je svakodnevni.Od proizvoda koristim iskljucivo stikove i nista drugo godinama vec,zadnjih dve godine koristim REXONA stick i on mi je bio do sada super i odjednom mi se to eto pojavilo.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Mozes da pokusas da smiris iritiranu kozu cajem od kamilice-obloge.Ako je bas jako iritirana uzmi neki gel za tretiranje iritirane koze posle depilacije.Obavezno promeni brijac a od stikova mozes da koristis npr.Lady speed stick ili neki od stikova koji je namenjen jako osetljivoj kozi.
blondica
Stalni član
Stalni  član

Post od blondica »

Hvala ti puno.Naravno,posle svake upotrebe menjam brijac,jednom sam ga koristila dva puta i mislila sam da je to zbog toga ali sam kasnije videla da nije,takodje sam promenila i stick i koristila sam i drugi i to zadnjih par dana ali situacija je ista,izgleda da cu na kraju zaista morati kod dermatologa,dosadilo mi je vise da se ceskam :D Hvala jos jednom.
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Ako je problem ozbiljniji,stvarno treba potraziti savet dermatologa.Dok ne odes pokusaj sa oblogicama od kamilice.Pozz
psycat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 10, 2011 4:10 pm

Re: pitanje u vezi koze pazuha,hitnooo pleaseee

Post od psycat »

I ja imam slican problem od skoro, inace imam osetljivu kozu, ali leti se ceskam tu i tamo od znoja, bas se obilno znojim, medjutim nikad do sad ispod pazuha. Doduse nema vise starog satin care-a, jedinog zileta koji mi je odgovarao, tj ima ali nije isti, ne znam zasto su onaj gornji sundjerasti deo promenili, sad je plastican i vise nije tako nezan, javljaju se iritacije. Tako da se meni to pretpostavljam desilo koriscenjem tog losijeg brijaca u kombinaciji sa znojenjem. Koristila sam puder posle brijanjai posle sm malo sacekala bez brijanja, doduse sad je i hladnije,koristim drugi brijac, onaj narandzasti zilet sa 2 u pakovanju , ali ni on mi ne odgovara, zapinje, nije nezan, plasim se kad opet krenu vrucine i znoj,... inace od znoja sam imala problem svraba i na dekolteu. Ko zna sta kako nek pomogne a ja sto jedino znam je da eto pomaze puder i cesce tusiranje da se spere znoj.
Odgovori