Pitanje i savet vezan za mitesere

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Pitanje i savet vezan za mitesere

Post od cicamaca »

Procitala sam skoro sve odgovore koji su ranije davani na savete vezano za mitesere. I ja kao i mnogi drugi imam problem sa njima, a ponajvise u predelu nosa.
Znam da je uvek savetovano da se cesto ide kod kozmeticara ,medjutim mene zanima da li ipak postoji neki losion koji umanjuje njihovo cesto pojavljivanje i tako dovede do toga da se redje ide kod kozmeticara?
Neki gel , krema ili sapun ili ako moze neko da me uputi sta da cinim sa kozom lica kako bih pojavu mitesera svela na minimum i izbegla bolno cedjenje istih kod kozmeticara?

Sta vi koristite za to?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Postoje razlicite vrste pilinga koji se mogu nabaviti kod kozmeticara ili u parfimerijama ili apotekama. Ima ih jednostavnih Neutrogena, Loreal ali i bioaktivnih Darphin Mild Aroma peeling i sl. Ipak strucni kozmeticar je najbolji
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Iz licnog iskustva, loreal nije bas najbolji izbor. Ja planiram da probam Neutrogen visibly clera, cula sam da je dobar.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

mogao bi neko strucan da pomogne...
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Za mitisere postoje i razliciti flasteri, koji su jako dobri, i daju rezultate. Ipak, najbolje je negovati se kod strucnog kozmeticara. Mozete i izbeci to neprijatno " cedjenje" , sada postoje razliciti enzimski pilinzi koji mogu da zamene komedoekspresiju, i daju dobre rezultate. Naravno, svaka profesionalna nega zahteva i adekvatan savet za kucnu upotrebu, medjutim, najbolje je posavetovati se sa strucnjakom, pa da se odredi nega po tipu i stanju koze. Mitiseri su stvarno grozan problem, ali uz adekvatnu negu resiv! :)
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Samo je problem sto dok se ne pronadje dobra kozmeticarka treba vremena, nerava i mogucih problema koje mogu da stvore neki kozmeticari
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

.....osim mnogo kozmeticara koje sam obisla (a verujte da mi nisu uradili nista sto ja sama kuci ne mogu...malo cedili..par pilinga i sl.)..i novaca potrosenih na njih.....takodje sam mnogo para i potrosila na kozmeticke proizvode. Svaki put kad bih videla na nekom novom proizvodu da pise da ukljanja i mitesere, ja bih to kupila. Neutrogena je izbacila proizvod koji sluzi iskljucivo za to....ali nasi to ne uvoze od njih i samo mi u apotekama preporucuje Visibly clear...koji mi je predhodno jedna devojka i preporucila na ovom postu. Koristi li ga ko jos?
Za sada sam nabavila odlican prozivod od Freeman-a koji sluzi za skupljanje pora i zamislite deluje. Posto su mi vremenom (a i takav tip koze imam) pore prosirene, ovo za sada zaista ima efekta..
..samo sto moram da pronadjem odgovarajuci gel za pranje lice kako bih mitesere sto bolje iscistila pa zatim skupljala pore.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

A koji je to fremanov piling? Imam apsolutno isti problem kao ti. Najgore sto ih ima dosta pa kozmeticar nikada ne ocisti sve, a za mesec dana kada ponovo odem, i ovi ocisceni se povrate, pa sam prestala da idem. I ja sam probala milion proizvoda i nista. Sada sam kupila Lush masku-Mask of magnaminty i super je. Planirala sam da kupim i nesto za ciscenje lica njihovo.
Odgovori