Pitanje za ROACCUTAN-ce??

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

dragan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:13 am

Post od dragan »

mirja napisao:
saleNS napisao:vidite ljudi, ja imam malo veci problem sa tim aknama !!!
imam ih od maltene drugog razreda osnovne skole, a sad sam na faxu pa sami izracunajte koliki je to vremenski period ?!?
Imam ih i po licu a bogami i po ledjima.Probao sam svasta, ali bas svasta i potrosio na desetine hiljada dinara i maltene nista!!!!

Procitao sam sve vase komentare, i ne znam sta da mislim ???
Hoce li mi neko pomoci ???
Poceo sam samog sebe da mrzim, samog sebe da ne podnosim !!!

hvala na razumevanju
:wink: Sale! pocni sa Vilantae terapijom! veruj mi ja se borim 30 godina i izgleda da sam konacno pronasla pravu terapiju! pozdrav
Mirja, da li nam mozes detaljnije objasniti ovu terapiju, kako se koristi, koliko kosta, kako deluje, ...

Pozdrav
nina98
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 7:43 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

POZDRAV ROACCUTANCI!

Post od nina98 »

Vec nekoliko dana pratim forum i odlucila sam da se javim, mozda nekome budem od pomoci!

Imam problem sa aknama u predjelu brade(na ostala mjesta koza je cista). Taj problem imam vec godinu ipo dana. Na pocetku ISKRENO zelim svima da savjetujem da zaobidju kozmeticke salone i tkz. CIJEDJENE lica kao i razne kreme! Godinu dana sam isla na te tretmane i samo su mi lice unistili!
Nakon tog vremena, cula sam za ljekara kojeg bih svima preporucila DR.Djordjija Karadaglica, koji svakog mjeseca dolazi u PG. Vec dva mjeseca sam na terapiji ROACCUTANOM(prezadovoljna sam), mogu vam reci da nakon perioda od dva mjes.imam samo mozda 2-3 akne, a bilo ih je puno, najvaznije je da se nove ne pojavljuju. To je jedini lijek koji je pokazao svoj efekat!
Ja pijem dnevno 60mg, (dvije ujutro i jedna navece, nakoj jela), doza se odredjuje na osnovu vase tezine!
Naravno, da bi koristili ovaj lijek morate da izvadite nalaz kako bi provjerili stanje holesterola, triglicerida...ali to ce vam ljekar objasniti sve!
Sto se tice podnosljivosti lijeka u mom slucaju je OK. Jedino imam suvocu usana, kao i ponekad krvarenje iz nosa, ali to je propratni proces! Nakon dva mjeseca otisla sam na kontrolu,sa ponovljenim nalazom koji je OK doktor je zadovoljan licem(za to vrijeme terapije), i terapija mi je produzena jos dva mjeseca(najvise se pije pola godine).
Jedina "mana" Roaccutana je sto je vrlo skup!
Za sada toliko, javicu se sa novim informacijama!
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

ne mogu da verujem da nisam znala za ovaj forum ranije..

moram da vas pitam samo jedno: KO SU TI LEKARI KOJI SU VOLJNI DA PREPISHU ROAKUTAN??

kod apsolutno svih kod kojih sam bila vladala je opreznost, strah, "nije to nishta, ova kremica ti garantovano pomaze", lekovi su strashni, shtetni, shkodljivi itd.

imam akne ceo pubertet, blazi oblik, ali sa povremenim potkoznim, cistichnim, po licu, dekolteu i ledjima, i bash bash masnu kozu i mislim da sam savrsheni kandidat za roakutan. dugo godina sam patila i odlazila na preglede i pokushavala sve: klindamicin, antibiotike, dercome clear, airol, diferin i prolazila kroz grozne periode crvenila, ljushtenja, dok jedna doktorka konachno nije, na jedvite jade, pristala da mi prepishe diane 35, koje su delovale samo na ledja i dekolte koji su se savrsheno ochistili, ali posle 6 meseci uzimanja sam prestala i sve se vratilo. da ne spominjem da je druga doktoka bila kategorichki protiv i tih diane35, da one prave haos u organizmu itd, shto je verovatno bilo i njeno mishljenje o roakutanu. njega su rezervisali verovatno za najteze mogucje oblike chireva, ne znajucji da i blazi oblik u kombinaciji sa masnom kozom moze da izazove podjednaku patnju.
i tad sam digla ruke od dermatologa i pomirila se sa svojom kozom, masnocjom, aknama, odrzavala kako-tako pristojan izgled (najvishe mi je uvek pomagao dercome i benzol peroksid) dok sad konachno nisam shvatila da ovde POSTOJE lekari koji leche roakutanom.

sada tu ostaje moja velika dilema i strah koji su mi usadili, ali meni je jasno da moju masnu kozu nishta ne moze da isushi i da cje ona zauvek biti takva (samo to, bez akni je dovoljno grozno) i da, ako je neko od toh lekara zaista voljan da mi pomogne, mozda treba ponovo da razmotrim opciju uzimanja roakutana.

dakle, kako ste dobili recept za roakutan?
da li ste sami trazili?
gde da nadjem lekara dermatologa koji ima iskustva i zna shta radi?

ili se za ovih godinu dana koliko ne idem na preglede neshto toliko drastichno promenilo pa su se sad oslobodili, stvarno sam zbunjena.. :-?
SARAH
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od SARAH »

Cao arwena,

Ne znam da li si uocila jos jednu dugacku temu o Roaccutanu na ovom forumu,predlozila bih ti da procitas celu ako imas vremena,vrlo je korisno.
Ovde [Roaccutan]

Ja sam se by the way lecila Roaccutanom (USPESNO),i vidim da si ti zainteresovana za tu terapiju,meni je zao sto ti ne mogu preporuciti nekog DR u Beogradu jer sam ja lecena u inostranstvu.
Samo za kraj da dodam,posle 17 meseci,nakon terapije,nemam problema sa mitiserima,a kamoli bubuljicama.
Meni je bilo tesko da poverujem da cu ja ikada imati SUVU kozu lica,ali zaista je tako,cak se sada "borim" sa suvom kozom,ako je to prava rec,posto je to slatka borba,samo namazem kremu i suva koza se pretvara u normalnu.

Uvak zelim da svojim iskustvom pomognem ljudima sa ovim problemom,zato se cesto javljam na forum,iako imam jako malo vremena,trudim se da svima odgovorim! :wink:

P.S. Ne pomogne Roaccutane svima,cak je nekima potrebno 2 do 3 terapije,ja govorim samo u svoje ime!

Srecno
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

hvala sarah :)
prochitala sam temu, sve 24 strane, ali niko nigde nije napisao (koliko mi se chini) gde su lecheni i koji je doktor pristao na terapiju roakutanom za blazi oblik akni u kombinaciji sa masnom kozom kada nishta drugo nije uspelo.

mnogo mi je drago zbog tebe, super je chuti da se neko potpuno izlechio. sve najbolje.

p.s. znam dosta o roakutanu preko neta, raznih foruma itd. chini mi se i vishe od pojedinih doktora koji se drze svojih starih metoda..
SARAH
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od SARAH »

Na ovom forumu je par ljudi pomenulo Dr.Karadaglica.Probaj njega da pronadjes,on ima iskustva sa Roaccutanom.

:wink:
nina98
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 7:43 am
Kontakt:

pozdrav svima

Post od nina98 »

Iskreno, za lijecenje roacutanom svima bih preporucila dr.Djordjija Karadaglica. Ne znam gdje radi u BG ali u PG svakog mjeseca radi i ostaje nekoliko dana u ordinaciji BOLJEVIC!
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Pozdrav svima!

Post od mr M »

Iskreno, ja nemam iskustva sa Roakutanom, ali imam prilicno losa iskustva sa susenjem koze, pa bih vam samo skrenuo paznju na to kako sam ja to resio.
Mesec dana posle operacije zucne kese, pojavili su se problemi na kozi lica. Neke male bubuljice, crvenilo, perutanje i koza je iz dana u dan postajala suvlja i neopisivo je zatezala i bila osetljiva na hladnocu. Dijagnoza: dermatitis, ali se lekari bas i nisu nesto pretrgli da potraze uzrok. Brijanje je postalo pakao, :evil: posto moram svaki dan da se brijem. Stavljao sam svasta na lice: eucerin (bar 3 kreme - vise im se ni naziva ne secam), Pavlovicevu mast, Niveu, pa dve kreme po recepturi dermatologa, izbacio ater-shave, potpuno promenio tehniku brijanja, uzimao Beviplex. Savet dermatolga je bio da to nije alergija, ni bakterije, vec mozda reakcija na nesto - a na sta, to on ne zna :o i da ja sam moram da otkrijem sta mi smeta. Kada sam malo „vratio film unazad“, povezao sam da to mozda ima veze sa operacijom zucne kese.
Savet lekara je bio: jedi manje a cesce i nemoj masno, zacinjeno, alkohol i sl. sto ni pre operacije nisam upraznjavao. Biohemijski nalaz krvi je pokazao da kada mi se to desava, enzimi jetre - transaminaze (ALT I AST - mislim da sam dobro napisao) su bile povisene.
Da ne duzim, s obzirom na nedostatak zucne kese, a ujedno i na malo masniju strukturu jetre (genetski uzrokovanu) i malo obilnije obroke, masti se nisu razgradjivale kako treba i taj visak masti je dovodio do susenja koze (u hemijski mehanizam metabolizma nisam dovoljno upucen, tako da ne mogu dati detaljnije objasnjenje).
Rezultat: smanjio sam kolicinu obroka (narocito rucka) i rezultat nije izostao! Posle samo 48 sati, koza se od suve vratila u normalnu! :D Ponovo je postala glatka a brijanje je opet postalo uzivanje. Inace moj brat od tetke takodje ima slicne probleme - izlaze mu jako veliki cirevi oko nosa i na nosu, na celu i po ramenima (dermatolog kaze da su to najugrozenija podrucja). Samo on prozdire masnu, jako zacinjenu i jako slatku hranu.

Ovim nisam hteo da kazem da svako ko ima problem sa kozom, obavezno ima problem sa jetrom, vec da se problemi funkcionisanja jetre najcesce ispoljavaju na kozi. Sadrzaj svakog leka mora zavrsiti u jetri, a ako je ona masnije strukture, ili ako ste je opteretili, mozete ocekivati promene na kozi. Svi znamo da nerviranje i menstruacija umeju jos kako da naprave haos na kozi.

Pre nego sto probate bilo kakav lek proverite da li vam je stil zivota (i ishrane) odgovarajuci. Dosta stvari moze da se sredi smanjivanjem ili izbacivanjem nekih namirnica koje mogu naneti vise stete nego sto pruzaju uzivanja u svom ukusu.

Znam iz licnog iskustva da covek u ocajanju pribegava svakakvim resenjima, pa nekada i ne pita lekara za savet. Probajte da hranom i fizickom aktivnoscu izbacite sve otrove koji se taloze u organizmu i maste ili vam suse kozu.

Pozdrav! mr M.
Ivan X
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 5:34 pm

Post od Ivan X »

Pozdrav svima....evo ja sam se tek registrovao.......

Naime....imam problem sa aknama....5 god....postaje ...polako ali sigurno blago receno "iritirajuce"....

E sad prica sledi ovako.....krenem ja da kupim Losiom sa klindamicinom pre sat vremena i ulazim u apoteku ...naravno kupim losion i prilikom izlaska se setim za taj Roakutan.......nebudem lenj i pitam da li imaju taj lek . Kaze devoijka koja radi ....: E bas imamo na "stanju" jos jedan paket.

Cena : Oko 1000 din.

Rekao sam joj da cu doci sutra da uzmem...da mi ostavi i pritom da se konsultujen sa stariom zenom koja ima vise iskustva.{koja radi sutra prvu smenu}..{to sam ja insistirao posto sam cuo da ima kontraindikacija} ....

E sad ....cvrsto sam se nameracio da uzimam roakutan ,mogu da ga kupim bez recepta.{jer sam ih na fin nacin ubedio da cu roakutan kupiti pa cu kupiti,bolje onda da mi oni prodaju i jos nekim cakicama koje nebi da otkrivam :D ".}

E sad mene samo interesuje .....koliko moze biti opasno uzimati to "na svoju ruku" {ne bukvalno ...naravno uz konsultaciju nakog kozmeticara ,dermatologa}???ali bez odlaska kod lekara!?

Ps: Naravno da sam procitao sve postove i unapred i nazad ali kao da mi tu nesto fali,fali jos izlaganja.

Hvala svima na iznetim iskustvima do sad ...a najvise hvala za jos price i iskustava koja cete mi /nam reci! Nikad nije dosta

:D

Usput sve pohvale za forum !! Ps;nebi ga ni nasao da nisam bio do apoteke :D
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Ovaj lek se ne uzima na svoju ruku. Takodje, ni na preporuku kozmeticara!
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Ne mozes ga uzimati bez dermatologa,pre pocetka kao i u toku terapije se rade biohemiske analize,takodje od jedne kutije roaccutana neces imati poboljsanja...ako si resio da da krenes sa roaccutanom,a imas opravdane indikacije idi kod dermatologa sve mu lepo objasni i ne verujem da ce biti nekih problema.
nMilos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 3:09 pm

Post od nMilos »

Pa ti odgovaras na temu od pre 2 god i pitas ljude koji verovatno i ne dolaze na forum :)
Ne uzimaj taj lek na svoju ruku nikako moj ti je savet.Ja koliko znam kosta 1300d kutija a meni ta kutija traje 6 dana !
A lek se pije 5-6 meseci svakodnevno pa ti vidi...
Odgovori