Pozdrav svima.
Imam problem sa masnom kožom, bubuljicama i ožiljcima. Pre 6 meseci otišao sam do dermatologa i on mi je prepisao: Puzzle losion - umivanje ujutru i uveče i neki alkohol sa eritromicinom, a imao sam i terapiju sa azotom.
Ovo što mi je prepisala mi je pomoglo, i nisu mi više toliko izlazile bubuljice, međutim pre 2-3 meseca sam prestao sa terapijom, i sada kako je otoplilo vreme i kako sam počeo da se znojim, opet su počele da se pojavljuju.
Problem je što kod većine bubuljica koje mi izađu ostane ožiljak. Dr. mi je prepisao kremu Scar Zone pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa ovom kremom?
lice mi izgleda ovako:
http://s21.postimg.org/yyhjmbrhj/Image2138_LEVO.jpg
http://s24.postimg.org/a5jxldtqt/Image2139_DESNO.jpg
Pitanje - ožiljci na licu, bubuljice, masna koža.
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Pitanje - ožiljci na licu, bubuljice, masna koža.
Posto su oziljci deluju sveze vredi pokusati.
Medjutim,nove akne ce praviti nove oziljke,tako da ti je potrebna terapija prvenstveno za to.
Ova prva terapija i nije bila bas najsrecnija,ali kada dobijes terapiju koja ti pomogne,ne smes sam prekidati sa njom,prosto mora da se koristi nesto za odrzavanje mirnog stanja.
Medjutim,nove akne ce praviti nove oziljke,tako da ti je potrebna terapija prvenstveno za to.
Ova prva terapija i nije bila bas najsrecnija,ali kada dobijes terapiju koja ti pomogne,ne smes sam prekidati sa njom,prosto mora da se koristi nesto za odrzavanje mirnog stanja.
Вероватноћа да имаш проблема са кожом због начина исхране већа је од 95%.
Balansirana ishrana bogata povrcem i vocem,a sa minimumom zasicenih masti uz blagu do umerenu fizicku aktivnost je svakako vazna za ceo organizam,pa tako i kozu.Ako pricamo o kozi to se pre svega ogleda na lepotu i svezinu koze.
Akne su zapaljensko oboljenje,i njihov nastanak NEMA veze sa nacinom ishrane.
Nastaju zbog zadebljanja koza stimulisanog normalnim vrednostima hormona,cime je otezana eliminacija sebuma,dolazi do zacepljenja pora i umnozavanja bakterija(propioni bacterium acne).
Ishrana bogata zasicenim mastima moze u nekoj meri uciniti da proces postane nesto intezivniji,ali nikako ga ne moze ni izazvati niti se same akne mogu izleciti hranom.
To bi izgledalo kao kada bi se recimo upala jajnika lecila hranom.
Ja jesam pobornik zdrave ishrane(koja se danas cesto shvata pogresno),ali treba biti realan.
Akne su zapaljensko oboljenje,i njihov nastanak NEMA veze sa nacinom ishrane.
Nastaju zbog zadebljanja koza stimulisanog normalnim vrednostima hormona,cime je otezana eliminacija sebuma,dolazi do zacepljenja pora i umnozavanja bakterija(propioni bacterium acne).
Ishrana bogata zasicenim mastima moze u nekoj meri uciniti da proces postane nesto intezivniji,ali nikako ga ne moze ni izazvati niti se same akne mogu izleciti hranom.
To bi izgledalo kao kada bi se recimo upala jajnika lecila hranom.
Ja jesam pobornik zdrave ishrane(koja se danas cesto shvata pogresno),ali treba biti realan.
Pa ništa, Pokušaću sa ovim što mi je prepisala pa ću videti ima li nekog efekta.
Da, većina tih ožiljaka jeste novija međutim imam i starijih. Da li za njih vredi koristiti ovaj ScarZone ili bi ipak neka druga terapija trebalo da se primeni?
E sad, što se tiče hrane... Ne hranim se zdravo i ne spavam redovno i to uglavnom zbog posla nisam stizao jer radio sam od 6 ujutru pa do 6 uveče ili od 6 uveče pa do ... Uglavnom, sad sam slobodan jedno vreme pa bi valjalo da malo sredim ishranu i da sredim lice nekako da se rešim tih ožiljaka i da ga osvežim malo jer mi lice baš deluje nekako umorno.
Da, većina tih ožiljaka jeste novija međutim imam i starijih. Da li za njih vredi koristiti ovaj ScarZone ili bi ipak neka druga terapija trebalo da se primeni?
E sad, što se tiče hrane... Ne hranim se zdravo i ne spavam redovno i to uglavnom zbog posla nisam stizao jer radio sam od 6 ujutru pa do 6 uveče ili od 6 uveče pa do ... Uglavnom, sad sam slobodan jedno vreme pa bi valjalo da malo sredim ishranu i da sredim lice nekako da se rešim tih ožiljaka i da ga osvežim malo jer mi lice baš deluje nekako umorno.
Марко, уморан си због лошег начина живота. Такво радно време је катастрофално, али не може да се бира. Мораш негативне ефекте тога да анулираш на неки начин. Друге ствари у животу мораш правилно да радиш.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 11, 2013 10:20 pm
Kako ukloniti male oziljke od bobuljica na licu ono sto su kao rupice:/
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 1:56 pm
Iz iskustva mogu preporučiti Bio konopljino ulje, jer sam njime ja rešile problem akni, crvenila, svraba... Mazala sam vaticom kritična mesta, a i pila ga. Rešila sam problem u velikoj meri, a ulje sam nastavila piti preventivno. Preporučujem svima.
pozzz
pozzz
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 24, 2013 12:27 pm
Da li je neko imao iskustva za Dr Murad kozmetikom?Vec duze vreme razmisljam da uzmem neki preparat iz te kolekcije.Moj problem su prosirene pore,mitiseri i sitnije bubuljice.Generalno nemam veliki problem sa kozom,ali mi i ove sitnice smetaju.Zelela bi da mi preporucite neki efikasan preparat za ciscenje lica,ako ne Murad,onda bilo koja linija,koja je na vas ostavila dobar utisak.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jan 16, 2016 9:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Ko dr Zorice Hajzler ne razumem ko uopšte ide, ni gore osobe ni gore doktorke.
Moju je devojku umalo uništila, da devojku nisam odveo u NS kod drugog doktora na konsultacije sad ne znam šta bi bilo sa njom, verovatno bi izgubila mogućnost i da jednog dana ima dete. A sve je počelo kad je devojka dobila uput za lečenje na VMA kod nje, otišla je da zakaže i prvi termin je bio tek za 6 meseci, stojeći tako u redu i razmišljajući da li će moći doći tad zbog ispita, kaže joj jedan dečko kako ta doktorka ima privatni salon, ako joj je već hitno daće joj broj pa nek zakaže tamo. I tako ona ode kod nje. Kaže nigde naziva salona, ni na interfonu, u salonu odnosno kući tri prostorije, preprljave i zagušljive od dima, dr bez odela čim ju je videla rekla joj je kako joj je lice baš buknulo i da ona tu ne može ništa pomoći sem da joj prepiše Roacuttan, 6 meseci da ga pije bez prestanka, ukupno da popije nekih 8 000 mg, pa kad joj se sredi lice, a kao hoće sigurno i zauvek, da joj dođe na koji piling. Dobila je potom papir sa dijagnozom acne vulgaris i rečima "Ovaj pregled vas košta 4500 din." Zgrožen sam sad uopšte kad razmislim kroz šta je moja devojka prošla za dva meseca te terapije, ja nažalost tad nisam bio u Bg i nisam bio upućen u dešavanje, ali kad sam došao i video je usledio je šok za mene, lice prepuno cističnih akni, bukvalno jedna na drugu, koža na rukama i telu bela i suva, ispucala do krvi, ona malaksala, sa barem 8kg manje, i sa ciklusom koji je kasnio tri sedmice. Zgrožem sam i što i jedna takva poznata doktorka i dan danas drži u svojoj kući salon i kao leči pacijente sa paprenim cenama usluga. I ovom prilikom govorim svima devojkama, najiskrenije, da ni u ludilu ne idu kod ove doktorke i doktora kao što je ona. Ne idite, ne pristajte na ovakvo lečenje Roacuttanom jer je izuzetno opasno i može vam samo naškoditi, uništiti još više i kožu ali i organizam. I ne opterećujte se mnogo aknama i bubuljicama, kad se srede hormoni i one će prestati iskakati, u najgorem slučaju kad se verite kao moja devojka, tj. od jutros verenica.