Pentrexyl i akne

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
broj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 19, 2006 8:58 pm

Pentrexyl i akne

Post od broj »

Imam pitanje za dermatologe!
Osoba ima 35 god i godinama ima acne uzasne. E, sad u januaru zbog gripa i kaslja je pila PENTRAXIL antibiotik. LICE joj je kao novo, vec dva meseca bez ijedne tackice,, pravo cudo. Izgleda cisto kao bebina koza.
Osoba ocekuje na prolece novi napad crvenih uzasnih akni, valjda zbog sunca, pa pita DA LI SME DA PONOVO POPIJE PENTRAXIL da spreci pojavu akni iako nije prehladjena???
HVALA!
broj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Avg 19, 2006 8:58 pm

sq

Post od broj »

A, sta na pr moze da bude kao ishod kontrapoduktivan ako se popije kutija penraxila... verujem da ima negativnih posledica,ali ne znam koje su bar orijentaciono.Hvala..
Marinaja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 2:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Marinaja »

Musko ili zensko,antibiotici uvek mogu da ugroze prvenstveno prirodnu ravnotezu crevne flore ,stoga je jogurt (posebno probiotski) preporucljiv....
Ako imas cilj,naci ces i put do cilja...
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am

Post od make-up artist »

a aaaaaaaaaaa kada cujem ovo loshe mi je. Antibiotici i akne joj ,kao kozmeticar savetujem anti biogram test i odlazak endokrinologu radi kontrole hormona nemojte lekove uzimati na svoju ruku posetite dermatologa i kozmeticara
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

Hmmmmmm....A meni je moj dermatolog prepisao antibiotik PANKLAV da pijem 14 dana jer mi se lice bas bilo upalilo,imam problema sa aknama..??
iva015
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm

Post od iva015 »

pa mislim da ne smeta nista da popije,pa nece joj otpasti zeludac...ali u mom slucaju ,meni je jedino pomoglo...kombinacija seba-med sapuna,klindamicina2% i hidratantne krene sa vitaminom e i ekstratom nevena (da napomenem da je sve jako jeftino a uzasno efikesno,bar u mom slucaju) :D
mala garava
iva015
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva015 »

pa mislim da ne smeta nista da popije,pa nece joj otpasti zeludac...ali u mom slucaju ,meni je jedino pomoglo...kombinacija seba-med sapuna,klindamicina2% i hidratantne krene sa vitaminom e i ekstratom nevena (da napomenem da je sve jako jeftino a uzasno efikesno,bar u mom slucaju) :D
mala garava
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

Evo koristim antibiotik Panklav oko 4 dana,i vec primecujem da mi je lice bolje(terapija mi traje 14 dana)..Nemam nijednu upaljenu bubuljicu trenutno na licu,osim blagog crvenila od ranijih upala...
Sve u svemu,meni je bolje,ali da li od tog antibiotika ili neceg drugog,ne znam:)
Inace i ja koristim seba-med sapun i 1% klindamicin uvece i ujutru...
iva015
Aktivan član
Aktivan član

Post od iva015 »

A jel imate iskustva sa ostalim preparatima iz seba-med kolekcije?
mala garava
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Ja sam koristila sebamed sapun za aknoznu kozu, sada sam uzela onaj neutralniji, zeleno-roze, tonik- odlican je, hidro gel, i care gel i zadovoljna sam ovom kolekcijom. Spadaju u red jeftinijih, ali proizvodi su odlicni.
Lucobo88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2019 11:52 pm

Re: Pentrexyl i akne

Post od Lucobo88 »

Meni je dermatolog prepisao Airol kremu uvece i Panklav 5/6 dana da pijem, zacudio sam se za Panklav iskreno, ali sam se posle setio da sam pre ranije koristio Klindamicin koji je isto antibiotik i smanjio je akne. Jer antibiotik smanjuje i smiruje upalu odnosno upaljene akne
Odgovori