Pege po licu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
qwertex0r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 3:25 pm

Pege po licu

Post od qwertex0r »

Pozdrav,

kao mali imao sam sitne pege po licu koje su bile u predelu obraza i oko nosa. Vremenom njihov intenzitet i kolicina su poceli da se smanjuju i do pre par godina su skoro nestale (sad imam 22.god).Problem je sto iako prosle i pretprosle godine gotovo da su sve nestale, primetio sam da su ponovo pocele da se pojavljuju kako su krenuli suncani dani.

Inace ne znam da li su u pitanju sunceve ili pege od rodjenja, mada kao sto rekoh kao mali sam ih oduvek imao, tako da pretpostavljam da je u pitanju genetika. Takodje, imam ih samo po licu i nigde vise, pa kako ih ukloniti?Da li postoji neka efikasna krema ili mozda cak neki prirodni lek za to?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Pege po licu

Post od aa_aca »

Нема потребе да их уклањаш. Биће у животу много ствари које ти се неће свидети и нећеш моћи да их уклониш. Почни да се навикаваш и тренираш стрпљење. То ти је мој очински савет.
qwertex0r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2013 3:25 pm

Post od qwertex0r »

aa_aca napisao:Нема потребе да их уклањаш. Биће у животу много ствари које ти се неће свидети и нећеш моћи да их уклониш. Почни да се навикаваш и тренираш стрпљење. То ти је мој очински савет.
Hvala na odgovoru i savetu, ali vec postoje neke stvari koje mi se ne svidjaju i koje stvarno ne mogu da uklonim, pa samim tim sam i navikao na njih, tako da ne zelim i pege da ubrajam u to, bar ne sada u 21. veku kad mogu da ih uklonim, samo da mi neko pomogne i da odgovor, kojim preparatom/kremom/prirodnim putem.

Jednostavno imacu tu licnu satisfakciju kad znam da ih nemam ili bar ih svedem na skoro nevidljive.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

postoje komercijalni preparati za uklanjanje pega, i sada je pravo vreme da uzmes krenu za uklanjanje. kad zavrsis tretman tom kremom, onda, posto si sklon pegama preko leta, pre izlaska na ulicu na lice stavi kremu sa zastitnim faktorom.
najbolja firma je medicinska kozmetika "avene", imas ih u apotekama.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

qwertex0r napisao:Hvala na odgovoru i savetu, ali vec postoje neke stvari koje mi se ne svidjaju i koje stvarno ne mogu da uklonim, pa samim tim sam i navikao na njih, tako da ne zelim i pege da ubrajam u to, bar ne sada u 21. veku .....
Нисам мислио само на твоје личне ствари. Ту сам подразумевао и глупе шефове, досадну децу, брбљиву жену, црвени талас, рупе на путевима итд. :D
Tatjana M.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 10, 2013 10:15 pm

Post od Tatjana M. »

qwertex0r napisao:Pozdrav,

kao mali imao sam sitne pege po licu koje su bile u predelu obraza i oko nosa. Vremenom njihov intenzitet i kolicina su poceli da se smanjuju i do pre par godina su skoro nestale (sad imam 22.god).Problem je sto iako prosle i pretprosle godine gotovo da su sve nestale, primetio sam da su ponovo pocele da se pojavljuju kako su krenuli suncani dani.

Inace ne znam da li su u pitanju sunceve ili pege od rodjenja, mada kao sto rekoh kao mali sam ih oduvek imao, tako da pretpostavljam da je u pitanju genetika. Takodje, imam ih samo po licu i nigde vise, pa kako ih ukloniti?Da li postoji neka efikasna krema ili mozda cak neki prirodni lek za to?
Pozdrav svima, slazem se sa gornjim komentarom da ce tebi biti neophodne kreme sa zastitnim faktorom, cak i sada, u rano prolece, treba uzeti dnevnu kremu (minimum SPF 25), a u toku leta preko SPF 40.
Ja sam vec pisala o svom iskustvu na ovu temu (u okviru druge diskusije), i predlazem ti da pogledas detaljno tekst na linku http://arcobalenosrbija.wordpress.com/2 ... a-na-licu/, jer jeste 21.vek, i mi smo na zalost totalno neobavsteni o uzrocima i posledicama svega sto nam se desava, vezano za ocuvanje zdravlja. Posebno procitaj informacije o peptidima, koje inace imamo u sastavu svakog organa, pa tako i u kozi, i koje mozemo nadomestiti prirodnim putem. U svakom slucaju, vrlo poucno, preporucujem svima da se informisu na vreme, da ne bacaju pare na preskupe dermatologe, koji kao da rade u srednjem veku i ne znaju vise od hemije, kojoj su ih ucili u skolama...!
anica luka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 17, 2013 6:57 pm

Post od anica luka »

pozdrav svima,molim da mi odgovorite,imam sina 4 godine i pocele su mi pege? cime da ih uklonimo postoji li neka krema na bazi bilja?
Odgovori