Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Kada dodje zima, tj hladniji period meni se pojavi pecat na ruci. okrugao je, svrbi, malo je hrapav. bio sam kod doktora koji je konstatovao da imam psorijazu na laktu, a za ovo je rekao da mazem daktanolom, koji mi ne pomaze. ne znam sta da mazem, da pomogne. zanimljivo je da se sve smiri tokom leta, i suva koza na laktu i ovaj pecat u potpunosti nestane sa tela. Hvala, pozdrav
evo i slike kako to izgleda
nije otvorena rana, nego ja to u snu verovatno cackam, pa napravim haos. cini mi se da je dermatolog rekao da su to gljivice. ja sam to pre nego sto sam otisao kod njega mazao canestenom, ali nista ne pomaze.
Онда пробај ово. Направи раствор соде бикарбоне у топлој води: кашичица соде бикарбоне на чашу воде. Онда накваси вату и потапкај то место. После немој да испираш то место него нека се само осуши. Тако ради бар пет-шест пута дневно и јави за пар дана шта се дешава.
Храпаво може да постане и од зарастања - као краста на рани.
Иначе сода бикарбона је најбоља против бактерија и гљивица. Можеш да пробаш да набавиш "Прополис крему" коју прави "Пчеларска кућа Ковачевић". Може да се нађе по продавницама здраве хране.
Прво испереш раствором соде бикарбоне, а онда намажеш Прополис кремом.