parapsorijaza

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
majavujisic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 01, 2011 3:14 pm

parapsorijaza

Post od majavujisic »

Postovani, pre 5 god. konstatovana me ie kozna bolest putem biopsije "parapsorijaza". To su crvene tackice koje su do pre osam meseci izlazile po rukama i nogama zatim bi se preljustile inestale. Medjutim, od pre osam meseci kada sam dobila izuzetno jaku upalu pluca moja bolest se prosirila po citavom telu,crvene tacke su postale vece u proseku 4mm u precniku,to me svrbi i vrlo je neprijatno.Od terapije , vec 5 meseci idam na PUVA terapiju a poslednjih 15 dana imam terapiju antibiotikom i koristim lek pronizon.Moja bolest ne jenjava,doktori su je sada nazvali" PLEVA". Da li meni ima pomoci i kome da se obratim?
nasmejana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 01, 2011 10:19 pm

Re: parapsorijaza

Post od nasmejana »

Imala sam slicno iskustvo pre nekih 6 godina. Celo telo (sem lica) mi se osulo sitnim crvenim tackicama.
Lekar mi je rekao da imam psorijazu, ali je dermatolog rekao da je ipak najverovatnije u pitanju parapsorijaza gutatta.
Za terapiju sam dobila da se kupam u vodi sa hipermanganom, pa ako od toga ne prodje, onda je trebalo da idem na neka
zracenja. Dnevno sam se dva puta kupala u vodi sa hipermanganom i osip se nakon neke 3-4 nedelje povukao i nikada se vise nije pojavio.
Ono sto je zanimljivo je da mi se mesec dana nakon povlacenja osipa pojavio herpes zoster na ledjima.
Lekar je rekao da je sve to zbog zesceg pada imuniteta.

Od tada nisam imala problema sa kozom ovog tipa, sem sto mi se, usled toga sto mi je suva koza, s vremena na vreme pojavi kratkotrajno crvenilo na pojedinim delovima tela (nogama i ledjima).

Ne znam da li sam ti pomogla, ali rekoh da podelim svoje iskustvo sa tobom.

Zelim ti poboljsanje i izlecenje sto pre!
majavujisic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 01, 2011 3:14 pm

Post od majavujisic »

Hvala, to je nesto novo za mene,probcu pa cu videti!
Anastasija985
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 14, 2009 4:17 pm

Post od Anastasija985 »

I ja imam parapsorijazu, ali je uspesno kotrolisem zdravom ishranom... bila sam na detoksikaciji, kasnije sam uvodila jednu po jednu namirnicu, ispostavilo se da mi cigarete jedino izazivaju osip... bila sam kod jednog privatnog lekara koji mi je sve to prepisao, ali su drzavni dermatolozi protiv njega posto prepisuje neku kremu koja je stetna za kozu posto sadrzi veliku kolicinu kortikosteroida i povucena je iz proizvodnje... on mi je garantovao 100% izlecenje... vise ne koristim ni tu kremu, a osip mi se pojavi samo kada pusim, i to samo po koja blanda... isla sam na puvu, ali mi se vratilo cim sam prestala sa terapijom... volela bih da ti pomognem, posto sam prosle godine bila toliko osuta da iz kuce nisam izlalzila, mucila sam se sa tim 4 godine...
niko2345
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 15, 2013 9:27 pm

Post od niko2345 »

ja imam parapsorijazu vec dve godine mislim da sam je dobio od nerviranja i ne mogu da verujem kako se ovo meni dogodilo pored svih ljudi,osip mi se povuce od sunca al se vrati cim jesen krene gadi mi se.
Odgovori