Papilom sa unutrasnje strane usne

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
aleksandra_k
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 16, 2007 2:05 pm

Papilom sa unutrasnje strane usne

Post od aleksandra_k »

Pre neka 3 meseca izrasla mi je kao mala bradavica (ne znam kako tacno da nazovem) sa unutrasnje strane usne...to mi je cesto znalo izaci prilikom pada imuniteta...medjutim smanji se, ali ne nestane i onda slucajno zagrizem pa se poveca...i nakanem se da vidim u cemu je stvar i stomatolog mi ustanovi da je to papilom, vrsta benignog tumora...cim sam cula tumor presekla sam se ziva...iako ona kaze da to nije nista opasno bas sam se uplasila...predlozila mi je da mi hirurskim putem ukloni, ali sam videla na netu da postoji i radiotalasna hirurgija za ovaj moj problem. Moze li mi neko reci nesto detaljnije o svemu ovome-da li papilom moze napraviti neki veci problem, oralna hirurgija, radiotalasna hirurgija? Unapred hvala!
mimika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 27, 2007 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mimika »

Ja sam imala papilom nedaleko od korena jezika, dr. mi je savetovao da ga uklonim, iako mi nije smetao, ali kad mu vec nije tu mesto, sto da ne?
Bio je dug oko cm, viseci kao resa :lol: , cini mi se da sam dobila lokalnu snesteziju i hirurg mi je secnuo i gotova stvar.
Krv je curkala oko 5 min. po malo i ja sam rasterecena otisla kuci.
Hocu da kazem da je uklanjanje rutinsko, nema potrebe za panikom, ali treba zavrsiti sa tim.
Odgovori