Posto sam primetio da mi se kosa pocela proredjivati na potiljku ( ne primecujem da mi nesto znatno opada nadje su tu i tamo neka dlaka al valjda je to donekle normalno ) kao i crvenilo koze glave po gotovo celoj povrsini posao sam kod dermatologa i tamo mi je doktorka rekla da imam saboreju i prepisala mi sampon mycoseb ( cita se "mikoseb" ) i nekakav rastvor koji sadrzi pantenol. To sam koristio mesec dana i kad sam otisao na kontrolu rekla mi je da ne moram vise da koristim pantenol vec samo sampon jednom nedeljno ( to za pranje kose jednom nedeljno nisam poslusao, iskreno nisam ni mogao jer kosa mi se posle dva dana primetno umasti ). Po meni nema nikakvog napretka u vezi kose ( i dalje je koza crvena i svrbi me ) pa sam hteo da pitam da li skodi da ja sad pocnem ponovo sa pantenolom?
Koliko je on uopste preporucljiv za kozu glave kao sto je moja?
Takodje bih voleo da mi neko od vas predlozi sta bih mogao da koristim da kosa postane jaca ( imam jako tanku dlaku ) i bar malo gusca.....
Hvala unapred
Pantenol??
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Pantenol ili D-pantenol je provitamin B5...i odlican je za kozu, i kosu,
ali ne moze sprijeciti opadanje kose kod muskaraca.
To opadanje kose se povezuje sa muskim polnim hormonima...te bilo koji preparati (vanjska upotreba) nece sprijeciti opadanje.
Sorry, al tako je.
Cak i uzimanje oralnih preparata protiv opadanja kose nece pomoci ako su u pitanju hormoni (sto je najcesci slucaj)...Mozda jedino kod zena kod kojih je opadanje kose mozda najcesce uzrokovano avitaminozama i nedostatkom minerala u organizmu (anemije i sl.).
ali ne moze sprijeciti opadanje kose kod muskaraca.
To opadanje kose se povezuje sa muskim polnim hormonima...te bilo koji preparati (vanjska upotreba) nece sprijeciti opadanje.
Sorry, al tako je.
Cak i uzimanje oralnih preparata protiv opadanja kose nece pomoci ako su u pitanju hormoni (sto je najcesci slucaj)...Mozda jedino kod zena kod kojih je opadanje kose mozda najcesce uzrokovano avitaminozama i nedostatkom minerala u organizmu (anemije i sl.).