Pantenol??

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ekkon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 6:20 pm

Pantenol??

Post od ekkon »

Posto sam primetio da mi se kosa pocela proredjivati na potiljku ( ne primecujem da mi nesto znatno opada nadje su tu i tamo neka dlaka al valjda je to donekle normalno ) kao i crvenilo koze glave po gotovo celoj povrsini posao sam kod dermatologa i tamo mi je doktorka rekla da imam saboreju i prepisala mi sampon mycoseb ( cita se "mikoseb" ) i nekakav rastvor koji sadrzi pantenol. To sam koristio mesec dana i kad sam otisao na kontrolu rekla mi je da ne moram vise da koristim pantenol vec samo sampon jednom nedeljno ( to za pranje kose jednom nedeljno nisam poslusao, iskreno nisam ni mogao jer kosa mi se posle dva dana primetno umasti ). Po meni nema nikakvog napretka u vezi kose ( i dalje je koza crvena i svrbi me ) pa sam hteo da pitam da li skodi da ja sad pocnem ponovo sa pantenolom?

Koliko je on uopste preporucljiv za kozu glave kao sto je moja?

Takodje bih voleo da mi neko od vas predlozi sta bih mogao da koristim da kosa postane jaca ( imam jako tanku dlaku ) i bar malo gusca.....

Hvala unapred
ekkon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 19, 2008 6:20 pm

Post od ekkon »

bas niko nema savet? :cry:
Plava
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 2:53 am

Post od Plava »

Znam da dosta devojaka koristi Pantenol rastvor za poboljšanje kvaliteta kose, tako da mislim da nece škoditi ako ga (opet) koristiš.
"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Pantenol ti u svakom slucaju nece smetati. Pokusaj sa kombinacijom losiona i sampona ALPECIN. Cena oba preparata je ukupno oko 1000 din.
mewa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 3:11 pm

Post od mewa »

Pantenol ili D-pantenol je provitamin B5...i odlican je za kozu, i kosu,
ali ne moze sprijeciti opadanje kose kod muskaraca.
To opadanje kose se povezuje sa muskim polnim hormonima...te bilo koji preparati (vanjska upotreba) nece sprijeciti opadanje.
Sorry, al tako je.
Cak i uzimanje oralnih preparata protiv opadanja kose nece pomoci ako su u pitanju hormoni (sto je najcesci slucaj)...Mozda jedino kod zena kod kojih je opadanje kose mozda najcesce uzrokovano avitaminozama i nedostatkom minerala u organizmu (anemije i sl.).
Odgovori