Oziljci i laser ili druge metode otklanjanja

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
MrsMoon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 24, 2005 10:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od MrsMoon »

Super! :) A koliko traje crvenilo nakon tretmana?

Predrasude da je skuplja kozmetika efikasnija je osnovna greska u izboru preparata! To je, cini mi se, osnovni razlog sto je npr. Vitaskin kozmetika zapostavljena ... jer cena - ne obecava! :D
dreamys
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 22, 2005 8:23 am

Post od dreamys »

Pozdrav svima!
Vec 3 meseca unazad radim tretmane Muradovim 70% vocnim kiselinama, na svakih 5-7 dana, u zavisnosti od stanja koze.
Zadovoljna sam rezultatima. Medjutim, moram da napomenem da, definitivno nije dovoljno 6-10 tretmana! Ni izbliza dovoljno! Ipak, koza je ujednacenija, a hiperpigmentacije poooooolako nestaju. Sto se tice oziljaka, cini mi se, da polako postaju plici.
Mislila sam da uradim jos neke tretmane za otklanjanje oziljaka, ali, vidim na forumu, da laser bas i ne preporucuju. A, ja sam, bas, polagala nade u njega. :( Bice da sam ga zamisljala kao neko cudotvorno SF resenje, poput carobnog stapica! :D
Iako sam se uverila u nestrucnost centra Dive, videla sam na njihovom sajtu www.diva-yu.com, da tretiraju oziljke nekim
radio laserom, pa, me zanima, sta mislite o tome? I da li je neko, mozda, vec imao iskustva sa njim?

Ako nesto znate o tome, javite!

:wink: :)
michelin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2005 9:42 pm

Post od michelin »

Kad sam imao 16 godina imao sam problema sa aknama(bubuljicama) koje su mi bile izraženije po leđima nego po licu.Sa kožom lica sam lako izlazio na kraj, dok su mi se po leđima počeli stvarati ožiljci kojih je bivalo sve više.Ožiljci su u obliku brazdica( udubljenja), od kojih su neke dužine i par centimetara.Čim sam primjetio prve ožiljke otišao sam kod dermatologa koji mi je rekao da to nije ništa i da će ta mjesta vremenom poprimiti boju ostale kože.Broj ožiljaka se značajnije povećavao prvih godina, da bi zadnjih godina stagnirao, ali evo 12-13 godina od njihovog nastanka nema promjena na bolje. Ožiljci koji su nastali na početku čini mi se da su i danas isti, a ima ih oko dvadesetak, što manjih što većih.Inače i danas imam problema sa bubuljicama po leđima od kojih neke, mada rijetko, liče na čirić.
Već sam informisan da bi profesionalni tretman Muradovim voćnim kisjelinama mogao biti od koristi u eliminisanju ožiljaka, ali pošto to zahtijeva da desetak puta idem iz CG za Beograd, pitao bih Goranu ili Silvia da li bi mi mogli nešto više reći o eventualnim rezultatima terapije ukoliko bih im poslao fotografiju na kojoj se vide ožiljci.
Pozdrav i hvala
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

obavezno posalji fotografiju, a sto se tice Murada ja imam moje diplomce koji zive i rade u Crnoj Gori i savladali su sve Muradove tretmane tako da ne treba da putujes, jos malo pa ce iz Beograda putovati u Podgoricu
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Fotografiju mozes poslati putem http://doktor.rs/telemedicina/
michelin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 02, 2005 9:42 pm

Post od michelin »

Gorana, poslao sam fotografiju na vašu mail adresu.

Pozdrav
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Prakticnije je da fotografiju saljete putem teledermatoloskog servisa jer na taj nacin fotografiju vide svi strucni saradnici, a dijagnozu je moguce lakse postaviti.
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Slazem se sa profesorom Silviom. A sve to- limun i jabukovo sirce, sve su to ustvari vocne kiseline. Tu jos teba dodati i glikolnu, kao sto to ima u preparatima dr Murad, prepustiti se profesionalcu, i sve ce biti OK. Svako ima razlicita iskustva, ali najbolje je poslusati profesionalce. Ukoliko su oziljci malo izrazeniji ide se na 40% ili eventualno 70%, ali to onda radi dermatolog. Postuj svoju kozu, nemoj svasta probati, jer je najvaznije ne naskoditi. A AHA su najbolje za oziljke, veruj, to znam iz iskustva. Pozdrav!
kasijana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 11:09 am

Post od kasijana »

Na licu imam nekoliko brazdica sto me uzasava i koza mi se guzva posle spavanja. Kako da sprecim nastanak novih i eventualno da saniram stare?
Apstinent
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2006 5:01 am

Pitanje

Post od Apstinent »

Šta su to aha tretmani i koja je adresa ordinacije dr Nade Vuković-Stanić ?
Nik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 04, 2006 6:29 pm

Post od Nik »

a da li neko ima iskustva sa needling dermoabrasion, ili gde u Beogradu se moze uraditi?
Nik
Novi član
Novi član

Post od Nik »

ili sa hirurskim otklanjanjem pri lokalnoj anesteziji? Jos nisam cuo nekoga sa dobrim rezultatima, uglavnom su oprecna.
Nik
Novi član
Novi član

Re: Ožiljci od akni

Post od Nik »

mr ph. Silvio napisao:Nemam ni jedan ožiljak, i koža mi je odlična!
Moju dugo čuvanu tajnu ću Vam otkriti uskoro. :)
Pozdrav.

Postovani mr ph. Silvio, proslo je bezmalo godinu dana od kada ste nam javno obecali da cete Vasu dugo cuvanu tajnu uskoro otkriti. Da li bi ste nam rekli o cemu je rec i pomogli nam?
Hvala :)
bilja-nis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 9:27 pm

Post od bilja-nis »

Pozdrav svima!
i ja dugo godina vec imam problem sa oziljcima. Sve je pocelo pre skoro 14 godina. Naravno, vremenom se sve smirilo ali i sada, povremeno, jave mi se bubuljice sto ne smatram strasnim ali oziljci su, na zalost, ostali. Procitala sam sve o tim Muradovim kiselinama i mene stvarno zanima koliko sada kosta tretman kao i adresa ili bar telefon dr.Nade Vukovic-Stanic?
Moram da napomenem da sam jedno vreme odlazila kod dermatologa ( jedna doktorka koja je kao vazila za dobru) i koja mi je izmedju nekih krema ( jedna od njih je bila i Airol - i ipak moram da kazem da mi je stvarno pomogla ) dala da pijem antibiotik Amracin. Dosta dugo sam ga pila ( skoro godinu dana ) a bolje rezultate nisam primecivala sem sto sam od silnih antibiotika vremenom upropastila zeludac pa sad imam pojacanu kiselinu ( nisam znala i niko mi nije rekao da postoje lekovi koji stite zeludac dok se piju antibiotici). Naravno, ona nije priznavala gresku i ubedjivala me je da tada problemi sa zeludcem sigurno ne dolaze od antibiotika! Ali to je problem kad verujes lekaru... ma nisam ja izgubila veru u lekare ali treba biti oprezan.
Ceo moj problem se resio tek kad sam otisla kod ginekologa, kada sam oslabila ali sada su ostali oziljci. Pa bih opet zamolila za adresu dr.Nade!
Puno pozdrava!
Apstinent
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 11, 2006 5:01 am

Evo telefon

Post od Apstinent »

Našao sam telefon, 011 324 12 37 i 063 707 24 80, adresa je Desanke Maksimović 9, bivša Đure Salaja, naravno Beograd.
Odgovori