Oziljak

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Minerva
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 30, 2004 1:49 am

Oziljak

Post od Minerva »

Da li se oziljak od operacije srca moze ukloniti u potpunosti?U pitanju je stari oziljak, i da li ako je to nemoguce preporucujete neku kremu da to sakrije,ili postoji neka krema kojom se isti moze ukloniti?Koliko bi kostala intervetncija i gde je uraditi?
Minerva
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

vazno je da li je u pitanju atroficni ili hipertroficni oziljak. Mozda bi mogla da mi posaljes fotografiju na mail. G.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Minerva
Stalni član
Stalni  član

Post od Minerva »

Ne znam koji je u pitanju oziljak a i za sliku je problem.Oziljak je dosta izbledeo a i ne garantuju mi bilo gde da se moze u potpunosti skinuti.Pomera se sa kozom sto jedan od plasticnih hirurga smatra bitnim.Kako izgledaju ti oziljci koje pominjete tj koja je razlika i kako otkriti koji je od njih.

Unapred zahvalna!
Minerva
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Na kongresu Evropskih dermatologa u Firenci prikazano je nekoliko metoda od kojih je najbolja po meni poseban tip lasera prilagodjen za uklanjanje oziljaka u nivou koze koji su bledji od okolne koze. To se vec koristi u svetu i obicno treba nekoliko godina da stigne i do nas. Oziljci koji pruzaju pipke u zdravu kozu i iznad nivoa su tkzv.keloidni i oni se lece drugacije
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Trashcanman
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 02, 2004 2:00 am

Post od Trashcanman »

Hteo bih da se nadovežem na pitanje ožiljaka-keloidnih.
Naime tretman istih sam pokušavao na različite načine pri čemu sam tada još uvek imao aktivne akne(i dalje ih imam,a trenutno sam u drugom mesecu sa Roaccutanom).Znam da ožiljke neću moći da tretiram najmanje 6 meseci nakon terapije ovim lekom,ali me pre svega zanima da li uopšte postoji nešto što može da spusti i maksimalno umanji(jer znam da se koža nikada ne može vratiti u savršeno stanje) keloidne ožiljke nastale od jako upaljenih akni???
Evo nekih od tretmana koje sam koristio,a dali su takoreći nikakve efekte:
1.)laserska dermoabrazija(u početku je delovalo da će se desiti regeneracija,ali kasnije se tkivo povratilo kao i vidljivost da je intervencija rađena)
2.)Contractubex N gel (korišćen duže vreme)
3.)Scar So Soft,sprej (takođe)
4.)Razne vrste blažih kozmetičkih pilinga,kao i TCA
Kada se steknu uslovi(protek vremena) šta može biti preporuka da pokušam,obzirom da sam veoma dobro upućen da je ova vrsta ožiljaka zapravo najproblematičnija.
HVALA NA ODGOVORU!!!
miloje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 29, 2004 2:19 pm

Post od miloje »

Upravo citam knjigu "Zdravlje iz bozje apoteke" od Marije Treben. Juce sam procitao da redovno premazivanje oziljaka Svedskom grancicom (Sveden biter) u potpunosti otklanja sve oziljke bez obzira na starost istih.

Ako ovo primenis, javi kakva su iskustva.

Pozdrav.
Minerva
Stalni član
Stalni  član

sansa

Post od Minerva »

Pozdrav,

Po misljenju dermatologa oziljak nije keloidni i hipertrofican,vec po njihovom objektivnom misljenju obican.Znamo da se subjektivno i objektivno misljenje razlikuju.Medjutim preporucena mi je jedna krema, koja je po recima dermatologa dosta hvaljna od strane americkih dermatologa to je MEDERMA SCARS IMAJU JE OD 20 I 50 g i to ce se tesko naci ovde.Ona je dobra za oziljke keloidne hipertroficne kao i oziljke od skidanja mladeza.Raspitacu se i sta misli o istom farmaceut koji radi u SAD - u pa cu javiti.Pa eto jos jedne sanse,kazu da ublazava oziljke!

Pozdrav!
Minerva
SARAH
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od SARAH »

Sasvim slucajno pre neki dan sam naletela na emisiju o plasticnoj hirurgiji,to je neki program Swan u Americi.Medju izabranim kandidatkinjama,za podvrgavanje estetskoj hirurgiji bila je 29-godisnja zena koja ima oziljke od akni,nisu keloidi u pitanju vec samo rupicasti oziljci.

Doktor specijalista joj je odredio uklanjanje oziljaka CO2 laserom i odmah joj je rekao da moze ukloniti samo 40-70 % od oziljaka,nikako ne mogu nestati celi.
Prikazali su postupak,gde si joj nakon rada laserom stavili plasticnu masku koju su sutradan skinuli.Lice joj je nakon toga bilo crveno (citaj:kao da su je iz pozara izvadili),i trebalo je mesec dana da se crvenilo povuce.
na kraju je se vidi uspeh od nekih 40%
Jeste teska procedura sa obzirom da je izgledala kao da su joj ogulili kozu sa lica tih mesec dana,ali mislim da i tih 40% dosta znace,jer ona zaista izgleda bolje.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Upravo to je danasnji trend u dermatologiji pa i u medicini uopste. Niko ne govori o izlecenju vec o poboljsanju kvaliteta zivota. 40% poboljsanja je dovoljno da se kvalitet zivota znacajno poboljsa. Obicni oziljci mogu se popraviti i IPL metodom koja se kao intervencija ponavlja nekoliko puta 3 do 5 u razmaku od po mesec dana posebnom IPL sondom. Pacijent nije posle intervencije nesposoban za zivot i rad. Moze uz malu korektivnu kremu odmah na posao samo ne sme na sunce.
Sto se tice bilo kog leka nije vazno ime vec aktivna komponenta i princip dejstva!
Minerva
Stalni član
Stalni  član

prikrivanje oziljka?

Post od Minerva »

Postovani,

Zanima me da li posto vidim da to nece ici lako da se resim oziljka od operacije srca,zanima me da li preporucujete neko kozmeticko sredstvo koje bi obican izbledeo oziljak od operacije srca ucinio bar da se trenutno nevidi.

Za goranai, volela bih da mi javite za koji ste se vi metod odlucili za uklanjanje vaseg mladeza sa lica koji ste pomenuli to bi mi bila neka preporuka jer se vi ipak mnogo vise razumete u to.

Zanima me takodje sta mislite posto se dosta preporucuje specificna saljiceva mast za oziljak o tome?

Unapred zahvalna
Minerva
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Ja jos uvek imam mladez na licu, nikako da ga se resim. Inace isla bih kod hirurga i izabrala nekog najboljeg, dobra oprema i veste ruke, jos se nisam odlucila, lice je ipak lice.
Za kamuflazu postoje Dermablend mislim da ga je sada breuzeo Vishy i Coverderm, a ne treba zuriti sa metodama. Mozda redovno koriscenje tretinoina i centele ii eventualno IPL i cekati da se i kod nas pojavi nesto od NDYAGOVa- koji deluju na stimulaciju kolagena i na vracanje boje oziljku
mama34
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 8:09 pm

Oziljak od ujeda psa

Post od mama34 »

Imam oziljak od ujeda psa ispod donje usne, star 30 godina. Dok nisam pocela da citam ovaj forum, nije mi smetao :))
Jednom sam ga izbriala u Photoshopu i dopalo mi se kako izgledam bez njega. Ima li ikakve nade da ga bar ublazim.
Ne znam u koju vrstu spada, ali pas je otkinuo parce mesa velicine nokta i onda su mi to aljkavo usivali, , pa je taj oziljak malo iznad okolnog dela koze, i ima udubljene ivice (sredina je malo ispupcena).
probala sam Contractubex, ali ne dovoljno dugo i ne dovoljno redovno, jer sam citala da se ne smem izlagati suncu dok ga koristim, a pocela taman u prolece :)
Postoji li jos neka varijanta, ili bar da mi neko prenese iskustvo sa raznim kremicama koje se reklamiraju za uklanjanje oziljaka?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Od krema dermatrix bi trebalo da je najbolji.Eventualno scarzone,ali ipak najvise hvale dermatrix.Mora se redovno koristiti duzi vremenski period,pogotovu ako je oziljak star.
Korisnikov avatar
daynighthealthcare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 07, 2015 10:49 am
Kontakt:

Re: Oziljak

Post od daynighthealthcare »

To remove the scar on the skin utilizes Mederam scar cream on daily basis. You should have to regularly apply and gently massages into the scar for two times daily for 8 weeks on new scars and daily 2 times for at least 3 to 6 months on old scars. You should have to apply it on your affected area before your wound get close.

* SPAM * * SPAM * Mederma online
Odgovori