Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Imam 16 godina i imam nekih cudnih desavanja po kozi...
Bilo da se kupam u Dunavu,na bazenu ili se tusiram izadju mi crvene tacke (kao osip) po stomaku i mali po rukama,i po malo svrbe.Znaci gde god,prvo sam mislio da je to zbog prljavstine dunava,pa i bazena isto,al desava se i posle tusiranja i to stoji tako jedno 6-7 minuta i nestane skroz.
Ne mora biti na vodu. Promene koje opisujes mogu spadati u grupu tzv. fizickih urtikarija (na hladnocu, na toplotu, na napor, na pritisak, i sl.) tako da je potrebno uraditi odredjene testove kod dermatologa koji to zna da uradi i zna da interpretira.
vojislava napisao:Ne mora biti na vodu. Promene koje opisujes mogu spadati u grupu tzv. fizickih urtikarija (na hladnocu, na toplotu, na napor, na pritisak, i sl.) tako da je potrebno uraditi odredjene testove kod dermatologa koji to zna da uradi i zna da interpretira.
Ladno mi se to stvarno i desava,ponekad na toplotu i cesto kad se oznojim na fizickom itd...
Uzimanjem odredjenih lekova to moze da se ublazi. Vremenom, moze doci do spontanog povlacenja promena.
Ipak, prvo treba potvrditi o cemu se zapravo radi.