Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Pre nego odem do lekara hteo bih da proverim sa vama da li nekom ovo lici na sugu, tj na scabi ili kako je vec zovu, sugarac.
Svrbi me stomak, grudi i prepone uzasno. Svrbi me zadnjica takodje, ledja, nekada ispod pazuha. Ovo su slike posle tusiranja ali sam malo cesao pre slikanja. Imam neke ranice, kao bivse bubuljice a imam i tragove od cirova, kao kvrzice su, kao da ima nesto unutra. To prodje posle dosta vremana ali se pojavi i novi, pogovo leti.
Jutros krenuo da me svrbi prst, do mali na levoj. Cesao sam ga dugo i izasle su mi male bubuljice koje su nestale posle 1 sata. Svrbe me prepone dosta, mozda je neko gljivicno oboljenje ( to cu proveriti ko ddermatologa) koje treba da resim ali ovo je vec preterano.
Drivee napisao:Namazao sinoc kanestenom i nisam se pocesao ni sekunda. nista. I sada mi je skroz OK. Opet cu veceras, povuklo se..
Nemate potrebe da mažete Canesten jer se ovde ne radi o gljivičnoj infekciji.U svakom slučaju potreban je pregled dermatologa kako bi se pregledala predilekciona mesta za sugu a to su aksile,dorzumi saka,testisi itd.
Evo da se javim. Na sve to cerka krene da mi se ceska, odvedem je kod dermatologa i kaze nije nista, samo suva koza( majka joj mazala neke kreme koje isusuje kozu) meni laknulo. Kazem ja, dobio sam uput od lekara opste prakse, urin, krv stolica, sve mi je ok a ja se cesem. pokazem joj i ona odmah kaze-suga. Kaze, jako retko gresim a sada sam sigurna zbog kanala pored tog crvenila.
Prepise mi permetrin 5%, namezem se jednom i drzim 24 sata a u isto vreme pranje i dezinfekcija kuce.
Nisam mogao da nadjem permetrin, samo Zelena apoteka ga pravi i niko vise, rekoh nemoguce, oni nemaju sastojke (stize tek za 8-9 dana) i ja sta cu, nadjem koncentrat i napravim sebi kremu 5%. Naravno 5 puta je jeftinija. Pre toga namazao i cekao par sati da vidim reakciju koze. Sve ok, istusiram se, i namzem ceo, sve sem lica. Evo me sedim i kuckam, videcu sta ce biti i hocu li se resiti napasti.
Isti koncentrat sam koristio i
poprskao sve u kuci. Dusek tepihe itd. Ostalo oprao sto moze. Ima suge jer lekari op gledaju iz knjiga. Izmedju prstiju ako nema promene onda nije suga a ustvari jeste. Ljudi nece kod dermatologa da idu ili se tesko uput dobija..javicu se jos sa rezultatima..
Permetrin krema za šugu se koristi tako što se nanese 1x dnevno,opere koža nakon 12h,a isti postupak se ponovi nakon 7 dana.Obavezno je da se tretiraju i svi ukućani.