Koža oštećena krečom - potrebna pomoć!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
AllanFord
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 11:07 pm
Kontakt:

Koža oštećena krečom - potrebna pomoć!

Post od AllanFord »

Pozdrav, ljudi!

Imam tu jednog rođaka koji je oštetio kožu krečom - mešao kreč pa mu pao na ruke - jel znate kojim preparatom to da tretira, a da je preparat u slobodnoj prodaji?

Čovek ne može da ode kod lekara jer nema knjižicu, tj, nije mu produžena, ne znam, nešto ga zezaju.

Ako me pamćenje dobro služi, još iz osnovne školoe, jel se ono opekotine od kreča tretiraju blagim rastvorom... čega? Sirćeta? Neke kiseline, pošto je kreč bazan...?

Ajd, molim vas, ako neko zna!
Hvala unapred!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

sircetnom, limunskom kiselinom, ali samo odmah kada je u krech doshao u kontakt sa kozom, kasnije nema vajde.

sada treba lechiti taj deo kao bilo koja opekotina, i bez obzira shto nema osiguranje moze otici u urgentni centar ili hitnu sluzbu bilo kog zdravstvenog centra i zahtevati da mu ukazu pomoc a osiguranje ce naplatiti od RZZO ili u krajnjem sluchaju nek aplati to previjanje i zbrinjavanje, nije to 1000 evra!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
AllanFord
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 11:07 pm
Kontakt:

Post od AllanFord »

Ok, hvala vam mnogo za savet! :)
Odgovori