Osip usled terapije

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
DishDiva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 2:01 pm

Osip usled terapije

Post od DishDiva »

Postovani,

Već mesec dana imam problem sa oštećenjem ušnog nerva (usled stresa), koji je uglavnom saniran injekcijama kortikosteroida (dopler krvnih sudova i MR nalaz dobar), ali zujanje i modulacije zvuka su još uvek prisutne.

Sada mi je doktor dao da pijem Tanakan 3x1, Betaserc 1x1, Stugeron forte 0,5x1, svaki drugi dan injekciju B12, šumeci magnezijum 1x1 i Beviplex 3x2.
Nakon 10-tak dana ove terapije dobila sam osip po ledjima koji se pre nekoliko dana proširio na lice. To su sitne crvene tačkice, na licu se malko peruta tj. suvo je. Uglavnom nema nikakvog svraba niti peckanja.

Pretpostavljam da je neželjena reakcija na neki od ovih lekova ali me zanima da li smem da nastavim sa terapijom (imam jos 2 nedelje), pogotovo što idem na more za nekoliko dana pa me dodatno brine eventualna reakcija na sunce ili morsku so...
Šta bih mogla da koristim da mi osip prodje i da li smem da koristim kreme za sunčanje?

Hvala na pomoci.
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2012 8:36 pm

Re: Osip usled terapije

Post od *kristal * »

javi se lekaru da se iskljuci alergija,ne odlazi jer ako je alergijska reakcija moze doci do pogorsanja!!!!
Odgovori