Osip

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Jelena78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 11, 2007 12:59 am

Osip

Post od Jelena78 »

Pozdrav!

Stalno citamo kako je suncanje stetno, a moja koza je svetla, pa sam resila da probam da dobijem "boju" uz pomoc losiona za samopotamnjivanje. Ali 24h posle primene, tj. sinoc, osule su mi se podlaktice. Odmah sam pomislila da je to od losiona, vise ga nisam koristila, ali sam namazala Espersonom, medjutim, od jutros - katastrofa! Osule su mi ne samo podlaktice nego i nadlaktice, grudi, telo po boku. Otisla sam kod dr, dobila sam neku injekciju na "l" (sad me uzasno nervira sto ne mogu da se setim kako se lek zove), uglavnom depo je, pa deluje duze, presing tablete i esperson mite kremu. Sad citam uputstvo Espersona, pise da nebi smele da se tretiraju velike povrsine (vece od 10 %). Hmmm, pa zar obe ruke, grudi i stomak sa obe strane bocno nije ukupno velika povrsina ?!! Kako da izracunam koliko je to % povrsine tela? I da stvar bude gora dr kaze da njoj to izgleda kao nesto "iznutra", tj da verovatno i nije od losiona, nego zbog upale grla. Kako da otkrijem uzrok? Mene i dalje svrbi i siri mi se ovaj osip :( :( :( :( :( ....

Moze li neko da mi pomogne savetom, informacijom, iskustvom, please !!!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Dobili ste Lemod Depo. A Esperson da namazete na sve povrsine koje ste naveli - hemmmm... - pa taman da Vam tuba traje dva mazanja, a posle da dobijete hipertenziju, gastritis, dijabetes i tako jos po nesto... Obe ruke, grudi i stomak - prema poznatom pravilu "devetke" cine oko 36% koze! Pijte pressing, a na kozu ne mazite nista, mozda samo mentol rastvor u alkoholu, da ublazite svrab.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Jelena78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 11, 2007 12:59 am

Post od Jelena78 »

Hvala mnogo dr Ivici na odgovoru!

Eto kako Dekartova "sumnjam, dakle jesam" moze da "spase glavu"...
Nazalost, ja sam evo vec dva dana, dok nisam procitala odgovor dr Ivice, poslusno sledila uputstva dobijena od dr koja je specijalista dermatovenerolog. Lepo sam ujutro i uvece mackala pola tela kremom koja mi moze stetiti pri takvoj upotrebi. Sada sigurno vise necu...

Ali, mene brine sto se taj osip siri, sad ga imam i po nogama, i pored presinga i (vajnog) Espersona.
Vikend je i ne rade ambulante, stvarno ne znam sta da radim!?!
Odgovori