Osip na podlakticama ušima i licu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
frosty
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Osip na podlakticama ušima i licu

Post od frosty »

Već nekoliko godina me muči jedno te isto.Sa početkom vrućina počinje osip prvo po ušima zatim po podlakicama, čelu,vratu i nosu.Na podlakicama,ušima i vratu mi se javlja i neizdrživ svrab.Jedini savet koji sam dobio od doktora je da se sklonim sa sunca...(nemoj ići na posao...).E da ne zaboravim prošle godine sam dobio neku inekciju (x3 dana) koja mi je pomogla ali sam dobio napad bolova u stomaku nakon čega mi je objašnjeno da zbog gastritisa nesmem više primati.Davali su mi i neku stereoid kremu koja mi nista ne pomaže a košta ko sv.Petra kajgana...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Obzirom da navodite povrsine koje su uglavnom izlozene suncu, verovatno imate fotosenzibilni ekcem ili dishidrozu. Na zalost, lecenje se uglavnom svodi na kortikosteroidne lekove ili masti, pa i ta injekcija koju ste primili verovatno jeste bio neki Lemod, Dexason ili slino. Mozete pokusati da koristite malo Beviplex drazeje, Pressing tablete 1x1 i da nosite kacket, duze rukave, a usi da zastitite losionom za suncanje... Alternativno, ili dopunski, dobijete Ransan da se smiri zeludac, a zatim i nei depo steroid, na primer Diprofos injekciju, jednu na par sedmica...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori