Oporavljanje kose kod deteta

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
IvanaNS
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 04, 2011 12:12 am

Oporavljanje kose kod deteta

Post od IvanaNS »

U pitanju je moja cerkica koja ima sada 7 ipo godina.Imala je jako lepu,dugu ,gustu kovrdzavu kosu,takvu ja imam ,do pre dve godine.Izmedju toga je i sisana i uvek kvalitet kose je bio isti.Pre dve godine pocinje alopecija po celoj glavi,rane koje gnoje itd,dijagnoza dermatofitoza,pola kose je otpalo,osatalo smo osisali na nuli jer je imala tazi oblik,previjanje dva puta dnevno ,mazali kortikosteroidima ,prali micosebom i nekim rastvorom.To je trajalo vise od tri meseca...Kada je proslo ,kosica je polako rasla ,retka ,tanka dlaka,masna,jako sporo....Posel par meseci je isla na hemoterapiju zbog drugog zdravstvenog stanja i kosa opet skroz opala....Od decembra je dobro,kosa pocela da raste ali opet tanka retka ,neravna,stalno izgleda masna....Perem joj kosicu trenutno sebamedom za decu a pre toga sam kosilijem.Cula sam da treba da joj ispiram cajem od koprive ,i to sam radila,ne pomaze....Ona jako pati zbog toga jer sve drugarice imaju lepu kosicu a od njenih loknica nista...Posto je dete bojim se da kupujem razne sampone za jacanje kose...Ima li neko neki predlog ili resenje sta da radim?Htela sam cak da joj kupim onaj konjski sampon?Iskustva....Hvala
Odgovori