Opadanje obrva i kose

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
olfrud
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 19, 2007 9:48 pm

Opadanje obrva i kose

Post od olfrud »

lm, prvo ilustracija problema
http://minus.com/mcxcKlI

Oko celih obrva ali ponajvise na pocetku i na gronjem delu nosa imam bele pahuljice poput peruti (ili je to bas perut?) zbog cega mi obrve nonstop opadaju. Koren te otpale dlake sadrzi isto tako taj beo deo, kao da je to razlog zbog kojeg otpadaju dlake. Isto tako i kosa, tj kada npr operem kosu, ona je cista taj dan (iako vec tad osetim svrab na glavi, kao da se nesto pomera u kosi). Naredni dan vec pocinje da se masti (dakle nije proslo ni 24h, samo sam prespavao) i dan posle toga je kosa vec uzasno masna i cela glava jako svrbi, te se opadanje dlaka sa "belim pahuljama na korenu" bas bas primeti. Zanimljivo je sto imam delimicno gustu kosu, ok ne kao sto sam imao ranije, ali kao da dlake ponovo rastu tj kao da ima zivota u delovima gde kosa i obrve treba da rastu :) (ako treba, mogu poslati i sliku glave tj kose). Imam 29 godina i mogu vam reci da kod oca primecujem isto to, sa tim sto on redje pere glavu i uzasno mu se primeti perut i opadanje dlaka. E sad, ako sam genetski predisponiran i ne mogu nista da uradim, onda nikom nista. Ako pak za ovo postoji neki lek, mast, sampon, tablete ili ako je najbolji pregled kod nekog, prporucite mi gde da idem jer u Zrenjaninu (odakle sam) dermatologija se svodi na salone lepote gde devojke idu u solarijum.

Hvala unapred
Pozdrav
hartrock001
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 06, 2009 8:04 am

Re: Opadanje obrva i kose

Post od hartrock001 »

Mislim da je riječ o seboroičnom dermatitisu .S takvim problemom se borim godinama.
Ipak ,ne valja nagađat.
Pođi kod nekog kvalitetnog dermatologa u svojoj zemlji i vidi šta će reć.
olfrud
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 19, 2007 9:48 pm

Re: Opadanje obrva i kose

Post od olfrud »

Nemam pojma kod kojeg dermatologa da se obratim, zato pitam ovde za preporuku nekog kvalitetnog (po mogucstvu iz NS-a jer cesto putujem tamo)
Odgovori