Opadanje kose

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
aleksabg97
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 29, 2016 12:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Opadanje kose

Post od aleksabg97 »

Pozdrav,
Prethodnih par godina mi uvecano opada kosa. Tek sam napunio 19 godina, u porodici mi nije izrazena nasledna celavost, ni sa oceve ni sa majcine strane. Bio sam na privatnom pregledu pre godinu i po dana, gde mi je doktorka rekla da nemam neki problem, da mi se zalisci malo povlace ali da je to normalno da nemam vise "bebecu liniju kose" . To me je malo smirilo, ali meni kosa nastavlja da opada ( nije to u nekim kolicima od po 200 dlaka ), vec posto imam duzu kosu, kada je malo povucem da je namestim ili nesto slicno dlaka jako lako otpada. Samo jos da napomenem da meni nikad nije ni primetio da celavim ili nesto slicno, ali ja vidim razliku u kosi kakva je sad i kakva je bila pre par godina. Pre svega u gustoci. Moje pitanje je sledece : U vecini slucajeva, dlaka koja otpadne na kraju ( pretpostavljam da se to zove koren ) ima kao neki beli deo. Izgledao kao loptica bele boje, nekad je manja nekad je veca . Zanima me sta to predstavlja? Da li je to znak da nesto nije u redu sa kosom? Da nedostaju neki vitamini? Ili je to klasicna pojava kod geneticke celavosti? Bilo kakva informacija bi bila od koristi.

Hvala.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Opadanje kose

Post od aaaca »

Ма каква генетичка ћелавост?! Више си под стресом него што би требало и то је то. Ошишај се на кратко док ти се коса не опорави.

Погледај неке од савета за косу на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Коса, редом.
aleksabg97
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 29, 2016 12:45 pm

Post od aleksabg97 »

@acaaa

Hvala na brzom odgovoru. Sada kada si to pomenuo, nadam se da je to... Problem je sto meni kosa vec godinama otpada u kontinuitetu (da je ja vidim), nemam jos nikakve celave delove i to, ali stalno vidjam dlake ... Svakakve sam sampone koristio, bez promene ikakve maltene... Sve u svemu, cuo sam i ja da moze da opada i zbog stresa. Sta treba da radim po tom pitanju? Kako da uticem da mi se smanji stres? Da li mislis da je mozda i problem u tome sto mi je dugacka kosa pa se lakse cupa ( rekao si mi da se osisam ), pa da ne moze da stigne da se oporavi? Imam dosta pitanja, i ovo sto mi se desava nije toliki problem spolja, nego sto ja ne mogu a da ne obracam paznju na to, stalno se pipkam, namestam, razmisljam o tome... Time mi se i brze masti...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако је корен косе слаб, пре ће да испадне ако цимаш косу и ако је дугачка. Ошишај се на нормалну фризуру. Осим мањег оптерећења корена длаке, са краћом косом ћеш имати и бољу проветреност коже главе.

Чини ми се да је и цинк добар за косу - наравно у храни а не у шампону.

Како да смаљиш стрес? Па јави ако сазнаш како. :wink: Међутим можеш да смањиш последице стреса. То се постиже редовном рекреацијом на ваздуху, са доста попијене воде у току дана, са квалитетним магнезијумом, витамином Ц...
Odgovori