opadanje kose

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

softw
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 01, 2006 12:07 am

opadanje kose

Post od softw »

primetila sam prije godinu i pola pojacano opadanje kose koje ne prestaje. na pocetku me peklo tjeme i svrbilo, sada se crvenilo pojavljuje manje ali tjeme jos uvijek svrbi (ne ljusti se). bila sam kod dermatologa i koristim 5 mjeseci Node K sampon i emulziju ali ne pomaze. 26 mi je godina i nemam poremecaje u mjesecnici. otpada mi kosa svakodnevno i mnogo, otprilike je otpala trecina kose, citavo tjeme se cakli a i masti i vec drugi dan je za pranje. uzimam i b vitamin i zbilja me vec pocela hvatati panika da cu kroz pola godine ostat bez kose. sta da radim?
Omen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 8:28 am

Post od Omen »

Ista stvar i kod mene, bas mi dosta opada. Verovatno seboreja, jos ako ti je i koza lica masna/mesovita, onda je sigurno. Makki je bio preporucio Vichy sampon protiv peruti i masne kose, skoro sam ga uzela, videcemo.

Jedno pitanje za Makkija - koliko si dugo prao Vichy-jem kosu pa je prestala pojacano da ti opada? Pitam, jer sam oprala kosu tri puta i malo manje mi opada, ali nista drasticno manje, pa da znam koliko da budem strpljiva.
:cry:
softw
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 01, 2006 12:07 am

Post od softw »

meni vichy nije nista pomogao, uzimala sam ga prije nego sta sam isla dermatologu, kao da mi je bio preagresivan i tjeme me jos vise peklo..
Lepi moj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 03, 2006 10:21 pm

Post od Lepi moj »

Vjerovali ili ne
Godinama se farbam,kosa masna,narocito tjeme,krajevi suvi,tanka,bezivotna,jadna....
Stavljala sam svasta,od maski,najskupljih sampona,PHYTO,VICHY...
i odjednom moja prijateljica iz BG mi kaze u pola glasa...stavljaj po malo
bebi ulje Penaten..
A ja joj kazem:"Kakvo ulje ,meni je i onako kosa drugi dan masna..
Ona:"Ma samo dve,tri kapi na tjeme ili desetak kapi na vece ,pa isperi ujutru
...I ja probam,ne mogu da vjerujem...raste nova kosa,hrani je ,gledam te nove kratke dlacice ...
Sampon koristim Dercos od Vichija,ponekada inace koristim slovenacki Klas...
Ajd' probajte....
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Cekaj. 2,3 kapi ili 10 kapi....na vece..svako vece..i svako jutro da isperem. :o

nemam ja vremena za to
treba da se budim svaki dan u 5
Lepi moj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 03, 2006 10:21 pm

Post od Lepi moj »

Svaki dan ako mozes,mada kosa izgleda masna,stavi 2-3 kapi na korijen kose, ako ne mozes onda stavi navece oko 10 kapi ,prespavaj i operi ujutro,mozes vikendom..
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Ima li neko iskustav sa Johson samponima? Gel za tusiranje mi je sjajan, a palo mi je na pamet da se prebacim na te blaze sampone...
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Hm, kako da ti kazem da najbolje shvatis...
NE OPADA MI KOSA!!!!!!!!
pitala sam ovde za sampon, zato sto se prica o kosi.... ajde iskuliraj molim te!!!!!!!!!!!!![/b]
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

skvo napisao:Hm, kako da ti kazem da najbolje shvatis...
NE OPADA MI KOSA!!!!!!!!
pitala sam ovde za sampon, zato sto se prica o kosi.... ajde iskuliraj molim te!!!!!!!!!!!!![/b]
:lol: :lol: :lol:
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Aha... ajde ti malo prestani sa reklamiranjem
Vazi?
Brale
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 26, 2006 3:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Brale »

"Minoxidil 5% je jedini klinicki dokazan u USA, jos u 1988"

Minoxidil je poznat cini mi se jos od 70 -ih godina

Skvo
tema je stvarno opadaje kose i ne moras biti nekulturna!
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 9:57 am

Post od jovanaklea »

draga skvo,
ja kupila pre 2 nedelje keune sampon, najblazi- za svakodnevnu upotrebu (s mirisom narandze), i mogu ti reci da mi kosa mnogo manje opada! e, sad ne znam da li je sezona opadanja kose zavrsena pa je to uzrok, ili je ovaj sampon stvarno dobar, al nameravam da kupim i keune "kristal" balzam, jer ne sadrzi gomile stvari (silikone i sl) koji mi samo otezavaju kosu
ZOE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 06, 2006 2:29 pm

Post od ZOE »

Jedino sto je meni pomoglo protiv opadanje kose i njene regeneracije je mix kosili šampona, pantel rastvor (koji je najbitniji), kapi od koprive i ADkapi. I mozete slobodno stim svaki drugi dn da je perete.[/code]
maya_pg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 06, 2006 6:29 pm

Post od maya_pg »

Pozdrav svima na forumu.Ja sam Maja imam 22 godine i u poslednjih 2 mjeseca vise od trecine kose mi je otpalo,sva sreca,tanka je al je dosta ima(bilo).prije mjesec dana sam bila kod dr.Karadaglica na pregled,zbog kose a i koze(masna).Prepisao mi je DOKSICIKLIN kapsule(za lice)1xdnevno-2 mjeseca i PANTOGAR kapsule-3xdnevno 3 do 6 mjeseci a za spoljnu upotrebu VICHY zeleni sampon za masnu kosu sklonu perutanju.Sampon mi je dosadio pa sam prestala da ga koristim-ima grozan miris a i nije mi se cinilo da pomaze,kao ni pantogar,mada za rezultate je jos rano.za par dana idem na kontrolu pa cemo vidjeti.Kosa i dalje opada.....i to najvise kada je perem.Da li neko zna za PANTOGAR i da li su nekom pomogle te kapsule? jako su skupe(30 eura)i ja ih narucujem iz grcke.
pozdrav :-?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

marka987 za moderatora!
Zaključana tema