Opadanje kose

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Little Green Ghoul
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 03, 2012 2:00 pm

Opadanje kose

Post od Little Green Ghoul »

Pozdrav,

imam 22 godine i kosa mi se nenormalno proredila. Vec 2-3 godine mi se jako masti i svrbi me teme a u zadnjih 3-4 meseca povukli su mi se zalisci na gore i proredila mi se kosa na vrhu glave. Mislim da nije stvar u genetici (nadam se!),a na psiholoskoj bazi jedino moze biti od nerviranja sto mi opada...zacarani krug...

Bio sa uedjen da je genetski i da mi nema spasa a onda je sestri frizerka rekla da ima bolesno teme glave i da mora to da leci pa sam i ja dobio ideje. Otisli smo oboje u apoteku kod neke, valjda doktorice, na besplatan pregled temena glave i ona je rekla da oboje imamo gljivicno oboljenje i dala nam da koristimo neke svajcarske proizvode za kosu S + L plusactive i F + S plusactive, 4 000 din. Koristio sam ih 2 meseca i ne da nije bilo nikakvog poboljsanja nego me jos vise svrbi glava i jos mi se vise proredila kosa :cry:

Sta vi mislite o tim proizvodima, da li da nastavim da ih koristim?

P.S.Ako moze neko na privatnu poruku da mi preporuci neku dobru dermatolosku ordinaciju ili dermatologa u Beogradu ili Novom Sadu u kojoj ce detaljno analizirati teme glave a ne samo pogledati i reci to je nasledno, bio bih vam jako zahvalan.
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Re: Opadanje kose

Post od unka »

Ja sam bila pre pet godina u apoteci zbog peruti i koristila cistecu penu Rough. Dok koristis ok posle katastrofa. Kostaju dosta ti preparati a pitanje je kakvi su. Probaj obican pantenol rastvor da utrljavas u teme rezultati budu brzo vidljivi. Sve i svasta sam probala protiv peruti skupe sampone vichy i nista slucajno sam kupila Sios i on mi pomaze za sad najbolje od 20 stvari koje sam isprobala. Nedavno sam kupila ulje za kosu Brahmi amla ulje samo za teme i dosta je dobro (ima ga u zdravoj hrani). Ne treba isusivati teme nego ishraniti kozu na temenu i mislim da sampon kad se potrefi odgovarajuci bude mnogo bolje.
Slika
nele118
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2012 6:43 pm

Post od nele118 »

Zivim godinama na zapadu , kupovao sam najskuplje preparate za kosu,sva ta hemija mi je pomogla malo i na kratko ili nikako. Sretnem pre neku godinu gospodina u Srbiji od kog dobijem mineralni preparat. Kosa se dalko poboljsala ,pocele da rastu nove dlake,opadanje potpuno prestalo .Jedan sam od onih kojo mogu da se pohvale da imam sad bolju kosu nego pre 25 godina! Ako nekog interesuje moze da mi se javi na> [email protected] < .Znam da coveka to i psihicki moze da ubije, znam i kako sam se ja osecao,zamolio sam ga za odobrenje da to negde postavim na sajtu,jel i on nema tih minerala u velikim kolicinama, al bilko kolko njima moze da pomogne uvek je dobrodoslo.Pozzz svima
stronghair
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 19, 2012 12:56 am

Post od stronghair »

Informacija za sve vas. U apotekama se rade testovi i pregledi kose, idite prvo i odradite pregled, pa onda ce vam se preporuciti sta da koristie

Najbolje je da se kupe neke univerznalne kapsule koje postesuju rastu kose, cirkulaciji, mineralima, vitaminima i oxidansima, da se ojacaju i sjedine

Ali dzaba vam se ako se svaki dan nervirate, jer ne moze lek da deluje, kada ga blokirate time. Nerviranjem unistavate zivce, krvni pritisak, cirkulaciju, i ko zna kakve jos probleme u organizmu

Pa se poremeti rad stitne zlezde, pa krene gojenje i opadne cirkulacija u mozgu. Drugo je potpuno '' nasledan faktor '' i tu se moze pomoci samo da kosa sto manje opada.

Sport, rekreacija, samponi protiv opadanja, zdrav nacin zivota, i bice sve ok.

Znam, da je tesko, ali sta da se radi

Srecno!
Thedimitrija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 31, 2012 11:58 pm

Post od Thedimitrija »

Od nervoze mi dosta opada kosa. Sve i svašta sam koristila do sada i prirodne stvari i preparate i najviše mi je pomagao Pantenol ili Folten. Međutim, ove godine sam bila pod velikim stresom i dosta kose mi je opalo, pa sam potrazila pomoć psihijatra , jer mi je za oporavak kose najbitnije da se smirim i prepisan mi je antidepresiv Asentra. Lek mi mnogo pomaže ali u neželjenim dejstvima piše da se može javiti opadanje kose i to me mnogo plaši jer sam već dosta kose izgubila. Pijem Pantogar tablete i stavljam ampule Folten protiv opadanja.
Da li bi trebalo da prestanem da pijem lek, i da li svi anidepresivi izazivaju opadanje?
apokalipsa5A8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2012 11:59 am

Post od apokalipsa5A8 »

ja otkad znam za sebe imam tanku i svilenkastu kosu,godinama sve redju,nisam koristila nista od pompeznih napucanih firmi,normalna blagi sampon i balzam.Vremenom je zaista postala sve krzavija,n emogu da odnegujem ni neku duzinu,,pre mesec dana sam bila na pregledu u jednoj apoteci,,i pod kamerom farmaceutkinja vidi da ja u korenu imam svu svoju kosu???ali da je koren preterano zamascen,,i da imam perut ali bukvalno zalepljenu za teme,zabetoniranu,,otad znam za sebe nikad svojim okom nisam videla ni jednu ljuspicu,,ali verujem joj,,preporucila je neku penu od nekog proizvodjaca ali ja sam odustala,,i pocela koristiti minoksidil 5%,i od tada me sve svrbi,,osom temena glave,svrbi mi i ledj ai stomak,,i pazuh,,bas j eneprijatno,,mozda sam alrgicna na nesto iz minoksidila,,ali trpim i dalj ekoristim,uvek me svrbelo ali samo teme glave i oko obrva,,da zaboravih da kazem da godinu dana sam koristila tkz.bojanin sampon,,kosili kupaka,,pantenol rastvor,,kopriva kapi,ad kapi i ricinusovo ulje,,osim da je svilenkasta i jako tanka,,nisam primettla neki boljitak,,stalno mi je sada masno teme,,sto se prenosi i na kosu,,da li j erazlog minoksidil koji ne moze da dospe do korena ili je jos rano ne znam,,pomagajte,,treniram,,zdravo se hranim,nema stresa
Korisnikov avatar
Mitic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 11, 2012 4:49 pm

Post od Mitic »

Ja mogu da vam predlozim preparat Folimax,preparat na bazi bakarnih peptida iz mleka i soje koji obnavljaju DNK u kozi glave pospesuju rast nove kose i jaca tu sto ima,meni se kosa mnogo masti i problem opadanja,koristio 5 dana za tih 5 dana kosa je jednom oprana kad sam poceo da ga koristim narednih 5 dana kao da nikad nije osetila masnocu cista jedan puta primetio sam i da je crnja drugacija bolja,mozda nekom ce delovati laz ili zavisnosti od osobe do osobe,cini mi se da je krenula i sitna,i na kraju prestanem iz jednog razloga neznam da li sam ja umislio ili sta vec ali na slepoocnicama i taj deo oko obrva primetio sam sitne dlacice,da li sam se dotakao preparatom negde ili u toku nocu na spavanju od kose otislo na taj deo neznam,ali znam da deluje sto posto pogotovo dok nije celavost uzela maha,dva puta dnevno je preporuka ujutru i uvece,trebs nocu staviti pola sata -sat pre spavanja da bih se osusilo ali moguce da opet moze da se desi da dodje tamo gde ne trebs,deluje i u nedoumici sam ponovo da pocnem da ga koristim samo ujutru ne pre spawanja,kucajete Folimax firma neonet sve vam tamo pise i dejstvo isve,kako su mi rekli tamo neki momci koji su imali probleme sa opadanjem na pecate pomoglo je,pokusajte rizikujte mozda i nekom pomogne,kod mene je u SUSTINI pozitivan utisak
stronghair
Novi član
Novi član

Post od stronghair »

Lek ste vi sami sebi, samo vam treba strucno lice za pregled. Idite u apoteci u kojoj se vrse pregledi mikro kamerama. Savetnik ce vam pregledati debljinu korena dlake i videti koliko kose moze da vam spasi.

Opadanje moze da bude uzok od pre 4-5 godina, ali covek nije svestan koliko se danas nervira i koliko smo mi bolesno drustvo postali !

Najbolje je da potrazite po preporuci dobre lekove koji hrane koren kose. Da radite svako vece masazu korena glave, odvajanjem koze od lobanje, lagano od slepocnica pa do vrata i ukrug na glavi.

Bitno je da koristite prirodne preparate, a citajuci ovaj forum, ovde je previse neistine ispisano, da se covek smeje od muke.

Ko ima prijatelja ili neko lice da mu poruci sa amazona, neka kupi ove kapsule. Za 6 meseci kosa prestaje da opada garantovano, jer su u tim kapsulama neke supstance iz morskih biljaka

http://www.amazon.com/Strength-Nutrient ... s=vitamins
LawlieN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2011 10:18 pm

Post od LawlieN »

Koliko sam ja vidio , najpoznatiji lijek za opadanje trenutno je propecia , to su valjda tablete sto li vec , mada je poznat po tome da zna ponekad malo jace nezeljene pojave da ima...Impotencija na prvom mjestu , tako da mi se ne radi oko toga...

Kod mene je ista situacija kao kod greena , sa tim sto sam ispitao i nisam naisao genetski da sam imao od koga da naslijedim to , tako da bi trebalo da je rijesivo ...
A zna li neko , da li se prednja linija kose moze povratiti , kad se jednom povuce...Kod mene su to tek pocetne faze ,ali se prorijedila poprilicno naprijed , tako da pretpostavljam da ce se i dalje povlaciti...
isuzana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 28, 2011 10:37 am

Post od isuzana »

Da li neko mozda moze da mi pomogne i kaze koje hormone treba ispitati u vezi sa opadanjem kose? Meni je uz pojacano opadanje i dlaka vidljivo tanja nego pre.......definitivno je neki problem, pretpostavljam da je u pitanju stres, ali bih za svaki slucaj proverila hormone, pa bih sa rezultatima otisla kod dr, da ubrzam malo proceduru.....Akoje neko upoznat koji su hormoni u pitanju, molim da mi odgovori......hvala svima unapred
Korisnikov avatar
Mitic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 11, 2012 4:49 pm

Post od Mitic »

Ja sam kupio ovaj novi Vichy neocenic Setomxydine 5% skup je,ali iskreno nadam se da deluje i da radi svoj posao korstim ga vec nedelju dana i cini mi se da ce delovati
dmisic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 11:24 am

Post od dmisic »

Ja koristim Kerastase sampon protiv opadanja kose i jacanje korena kose već dve godine. Relativno kasno sam ga našao, jer mi je kosa bila već dobrano proređena, naročito na temenu i napred iznad čela. Odkad ga koristim, kosa mi više ne opada, mada naravno, nema ni nekog napretka po pitanju gustine, tu je gde je (odnosno gde je nema :D).
Cena je malo jača, oko 3500 dinara, ali ja ga koristim 2-3 puta nedeljno, što je u redu jer imam relativno kratku kosu. Jedna bočica mi traje oko 3 meseca.
Probao sam svakakve druge preparate, nisu mi pomogli, pa eto ovaj ima preporuku jednog "za malo celavog" muskarca :D
Snezanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2012 5:13 pm

Post od Snezanka »

Ljudi slucajno sam na ovom forumu zbog nekih drugih zdra.problema ali mogu da vam dam savet jer moja sestra je do skoro imala problema s preteranim opadanjem kose .Na tv smo videle reklamu za cetar DR VAIS i zaista su nam pomogli.Doktori koji tamo rade svarno znaju tu problematiku i jeste da je lecenje trajalo par meseci ali evo proslo je skoro godinu dana i problem joj se nije vratio .Proverite,ndama se da se necete pokajati .Ako vas nesto bude zanimalo ,pitajte mozda vam mogu pomoci POZDRAV I SVIMA SVAKO DOBRO
stronghair
Novi član
Novi član

Post od stronghair »

Ahm...a samo mi kazite kako moze kosa da izraste ako je mrtav koren? I nema pomoci ako je problem nasledan, osim transplantacije kose, koja je najveca glupost u istoriji ! Samo ce vam uzeti pare, jer te dlake stoje privremeno tu

Dakle marketing na mala vrata ! :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=bWvvpuburWc
Snezanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2012 5:13 pm

Post od Snezanka »

Jao ovaj snimak je i :cry: i :) .Ima svakakvih slucajeva .A to sto se tice izumrlog korena kako kazete e to ne verujem da i jedan doktor moze pomoci .Moze ali dok stanje ne bude alarmantno .Problem moje sestre je bio taman na nekoj granici .....
Srecom
Odgovori