E ovako ljudi...Moj problem je u tome sto mi se tjeme jako, jako masti, a kosa mi je suva i opada, pa sam zbog toga primoran sam da je perem svaki dan. Koristio sam razne sapone(BIOMELEMOVE, NIREL, BIOMED...)...sada koristim micoseb(imao sam i perut, ali je primjenom ovog sampona nestala) i AKTIV pjenu za masnu kosu, ali ne primjecujem neke rezultate! Ako neko ima, ili je imao isti ili slican problem neka pomogne :D
P.S.Nadam se da ovo nije klasicna celavost, jer mi u porodnici niko nije celav, i svi imaju izrazito jaku kosu!:D
Opadanje kose!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 17, 2012 6:11 pm
Re: Opadanje kose!
I ja sam imao slican problem,tj imam ga i dan danas.U pitanju je hiperprodukcija lojnih zlezda tzv seboreja,mozda kod tebe blazi oblik,i zbog toga hoce da ispada kosa.Vazno je da se kosa pere nekim odgovarajucim samponom,ja npr koristim Folten za seboregulaciju i super je i preporucujem ti.To je sto se tice masnoce,a protiv opadanja mozes da probas recimo losion po sledecem sastavu(ja ga koristio i podstice cirkulaciju u kozi glave sto je bitno) pravi se u apoteci:
Rp/
Mentholi 1g
Acidi saliclici
Resorcinoli aa 3g
Spiriti vini diluti 70% ad 200g
M.f. solutio
D.S. spolja,jednom dnevno utrljati u kozu glave
A ako ti bas bas opada Minoxydil sol. 5%,ali po savetu dermatologa.pozzzz
Rp/
Mentholi 1g
Acidi saliclici
Resorcinoli aa 3g
Spiriti vini diluti 70% ad 200g
M.f. solutio
D.S. spolja,jednom dnevno utrljati u kozu glave
A ako ti bas bas opada Minoxydil sol. 5%,ali po savetu dermatologa.pozzzz
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jun 06, 2009 8:04 am
a kako to izvest.Doć u apoteku s ovim receptom i pitat da ga naprave ili?
Koliko ti pomaže ovi losion ,vidiš li napredak?
Koliko ti pomaže ovi losion ,vidiš li napredak?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Mar 17, 2012 6:11 pm
Tu slozenu operaciju
ces izvesti tako sto ces u apoteci traziti da ti izrade magistralni lek po receptu gore navedenom.A za drugi deo pitanja cu ti reci samo da ne mozes znati da li ti nesto odgovara ili ne dok ne probas.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jun 06, 2009 8:04 am
a zar recept ne propisuje dermatolog ili lječnik,a ne na svoju ruku doć sa sastojcima,na to san mislio!pitao san jeli tebi kako pomoglo,pošto si provao!Svejedno hvala.
Usput misliš li ti da seboreja ili s.dermatitis ometa rast kose.Ko mene je to slučaj i istraživam to već 4 godine.
A što je d.s. spolja?
Usput misliš li ti da seboreja ili s.dermatitis ometa rast kose.Ko mene je to slučaj i istraživam to već 4 godine.
A što je d.s. spolja?
Pozdrav, imam nekih pitanja jer bi hteo da se malo informisem pre nego sto odem kod dermatologa.
Imam 29 godina i problem je sto imam retku kosu, dakle kosa se otanjila, nemam velike zaliske i cosav sam, bradu skoro da uopste i nemam. Sto se genetike tice otac mi je celav, ali ujak i stric nisu. Pokojne dede i pradeda kog pamtim nisu. I da imam difuzno proredjivanje.
Unapred hvala!
Imam 29 godina i problem je sto imam retku kosu, dakle kosa se otanjila, nemam velike zaliske i cosav sam, bradu skoro da uopste i nemam. Sto se genetike tice otac mi je celav, ali ujak i stric nisu. Pokojne dede i pradeda kog pamtim nisu. I da imam difuzno proredjivanje.
Unapred hvala!
trazite Folmax neznam nisam probao samo sam video na netu