Opadanje kose

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

zmiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 9:54 pm

Opadanje kose

Post od zmiki »

U poslednje vreme mi sve vise opada kosa, dakle primetio sam da kada radim na sto mi cesto padne po nekoliko dlaka, a sada kad provucem ruku kroz kosu svaki put mi ostane u ruci jedna ili vise dlaka. Na samoj kosi se za sada nista ne preporucuje. Imam 28g., nemam nekih sistemskih bolesti, osim hronicnog tonzilitisa i dobro se osecam...rekao bih da nisam i pod nekim stresom. Koristim Nivein sampon za muskarce (neki novi). Sta moze biti u pitanju ?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

sasvim je normalno da u toku 24h otpadne do 100 dlaka!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od zmiki »

Ne znam, nisam siguran. Sad cu uraditi 2 stvari, a ako to ne uspe otici cu kod dermatologa, izbacicu iz upotrebe Paul Mitchell-ov gel koji koristim potpuno i promenicu ovaj novi Nivein (koji se pravi ko-zna-gde) sampon za muskarce! Da li neko moze preporuciti koji je sampon za muskarce koji najmanje ostecuje kosu, tj. od koga najmanje opada kosa ?

Hvala.
Poslednja izmena od zmiki u Pet Avg 22, 2008 11:25 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Fitoval, u apotekama.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od zmiki »

Kupio sam ga, nesto mi ne deluje obecavajuce s obzirom na ambalazu i cenu...gotovo je ista kao i Niveina, a jos se proizvodi u Sloveniji. Da li ima neki bolji od ovoga, koji dolazi iz neke renomirane (zapadnoevropsko-americke) kuce ?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Predrasude!
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od zmiki »

To nisu nikakve predrasude...pa gde je slovenacka hemijska industrija u svetu?! Nigde! Moze neko preporuciti i sampon iz Kirgizije, i reci da je to najbolje. Interesuje me koji sampon preporucuju dermatolozi.
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od zmiki »

Danas sam pokusao izbrojati koliko je to otprilike opalo...koliko sam uspeo ne znam, ali izbrojao sam za nekih 12h oko 70 dlaka + jutros na jastuku oko 15ak.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Ma opasni su to problemi.

Najbolje bi bilo da se obratish dermatologu ili psihologu ako vec ne verujesh ljudima koji su probali preprate koje ti preporuchuju!
Fitoval je mozda najuchinkovitiji shampon za usporavanje procesa opadanja kose, uz losion i masazu temena, za 3 meseca se vidno poboljsha stanje.
A ti proveri krvnu sliku ako vec mislish da imash toliko veliki problem sa opadanjem kose koje je inache u perodu leta pojachano!

Pozdrav
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od zmiki »

Jos jedan forumski filozof! Hvala.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

I drugi put :D
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Ja sam istog misljenja da Fitoval nije nista posebno sto se tice kose....govorim iz licnog iskustva,pila sam i kapsule i td...
Preporucujem ti da probas "NIREL" to je medicinski sampon i meni je dao neke vidljive rezultate.

Zelim ti svaku srecu...... :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od zmiki »

Hm...vec sam kupio Fitoval, u redu, videcu za taj Nirel kad ovaj potrosim. Sto se tice opadanja kose, ja sam pogresio, samo jutros mi je opalo preko 50 dlaka, tako da pretpostavljam da mi opadne mnogo vise od 100 tokom jednog dana. Ne znam sta mogu da uradim pre nego odem kod dermatologa, da li to moze biti nedostatak vitamina B, jer upravo trazim da kupim neke prirodno dobijene vitamine ?
Blackfritz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 24, 2007 2:02 pm

Post od Blackfritz »

Zmiki,

Pre nego sto bacis pare na jos neku glupost, baci pare i zakazi pregled kod Karadaglica ( nas najbolji dermatolog) koji ima privatnu ordinaciju u Admirala Geprata ( mozes naci preko Interneta adresu i kontakt telefon). On ce ti naci uzrok opadanja kose i da ce ti najbolje upustvo sta da koristis. Tamo se pravi i jedan losion koji zaustavlja opadanje ali ipak idi do njega
zmiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od zmiki »

Hvala. Medjutim, vidim ovde da ocrnise prof.Karadaglica (http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... c&start=15). Sta mislite o Doc. dr sc. med. Radoš D. Zečeviću za ovo, on je aktuelni nacelnik klinike za dermatologije na VMA ?
Odgovori