Opadanje kose kod deteta

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
gileip
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 8:59 am

Opadanje kose kod deteta

Post od gileip »

Želim sve da vas pozdrav i da zamolim za bilo kakvu pomoć.
Reč je o mojo starijoj kćerki, koja ima 8 godina. Inače je malo povučena i emotivna. Pre 3 meseca se prvi put odvojila od nas i išla sa školom na rekreativnu nastavu. Iz početka je bila srećna, ali zadnjih dana je bila dosta potištena i plakala je noću. Pitali smo je da dodjemo po nju, ali nije htela. Posle toga, kad je stigla kući sve je bilo OK, ali je počela da joj opada kosa. Mislili smo da je to samo prolazno i nismo obraćali pažnju na to. Onda smo supruga i ja za Uskrs otputovali za Francusku, a ona je ostala kući i poprilično tugovala. Ja sam i ranije odlazio na put, ali ovog puta je supruga išla prvi put , a ona se do sada nije odvajala od dece, tako da su zbog toga obe bile jako potrešene, pogotovo starija, koja je baš patila. Nakon našeg dolaska opadanje kose se nastavilo. Prošlo je već 3 nedelje od dolaska, ali kosa joj i dalje opada još većim intezitetom. Ovo što sam naveo je mogući uzrok, ali postavljam pitanje šta ako nije i koliko uopšte treba da se prevazidje stres ako je to uzrok. Izvadili smo krv i rezultati su OK, sve je normalno. Dete je veselo i razdragano, u školi lepo uči, ide na balet. Sutra je vodimo na endokrinologiju da ispitamo i žlezde i da se posavetujemo. Kod dermatologa smo vodili, on kaže da nije to ništa, ali ja i supruga kad vidimo njenu kosu se istraumiramo. Sav sam u autu, ne znam šta da mislim i kako da se ponašam. Čuo sam da su i zubi uzrok. Ona ima 6 koja je nikla i koja je u startu bila kvarna. Razmišljam da joj taj zub izvadimo, premda je zubarka rekla da ne vadi još 2-3 godine. Ima li neko neki savet, objašnjenje, gde da vodim dete. Kada, ako je u pitanju stres, dolazi do oporavka i kako da u tom slučaju postupamo. Molim vas za pomoć, svaki savet je dragocen. Hvala.
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Stres se navodi kao glavni uzrok opadanja kose u pecatima, a ocigledno je toga i bilo. Zubi takodje mogu biti razlog, stoga ne oklevajte sa time da ga izvadite-popravite. Takodje, hipovitaminoza vitamina B grupe...

Cudi me da vam dermatolog apsolutno nista nije prepisao :roll: , odite kod nekog drugog da pogleda dete, a on ce po potrebi verujem da preporuci tecni azot i neke vitamine tipa B kopleks ili bedoxin, oligovit a mozda i sinoderm gel. U svakom slucaju to mora lekar tek posle pregleda. Ne brinite, te su promene prolaznog karaktera (da li su obrve u redu?).
Puno srece.
gileip
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 8:59 am

Post od gileip »

Obrve su u redu.
Moja doktorka je rekla da joj dajem sirup pikovit i bevipleks.
Sutra je vodim kod dermatologa u KCS, pa ću videti šta on kaže.
Nadam se da je sve OK i da će brzo prestati.
Odgovori