Pozdrav
U zadnjih 15 dana sam primetio da mi je kosa pocela opadati i to ravnomerno na celom temenu (nije na pecate)
Inace nikada nisam imao ovakve probleme !
IMao sam stresam period , i mozda je to uzrok, nisam vise siguran.
Uglavnom bio sam kod dermatologa u NS, dr Komarčevic, on mi je dao neki losion za kosu koji on pravi i rekao mi je da masiram kosu 2-3 puta nedeljno sa tim losionom..
Uglavnom, ja ne znam koji je sastojak losiona, ali on im je rekao da ne panicim ako primetim da mi kosa ostaje na rukama kada masiram sa tim losionom.
Evo prvi put sam uzeo losion, i mazao sam...primetio sam 20tak dlaka da mi je otpalo.Danas na poslu sam primetio 25 dlaka na radnom stolu.
IMao sam gustu kosu, sada mi se malo proredila.
Uzeo sam vitamine, kompleks vitamina A, B, C, Zink...minerale...
Uzeo sam alpecin sampon, doktor mi je rekao da perem kosu samo jednom u 5-7 dana jer kosa opada sa cestim pranjem...Moja kosa je pocela da se masti...
Ocajan sam, i voleo bih da mi neko da savet sta da radim...
Posto losion koji mi je doktor napravio i dao stavljam 3 puta nedeljno,da li mogu u danima pauze da stavljam nesto na biljnoj bazi(kapi koprive, neka biljna ulja, beli luk,,,,,)
Da li je neko imao iskustva sa ovim dermatologom Komarčevićem?
Hvala na bilo kakvom savetu !
opadanje kose dermatolog novi sad
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 03, 2009 2:00 pm
Re: opadanje kose dermatolog novi sad
Ja nisam lekar ali mi se cini da se kod tebe javlja genetska ćelavost (androgena alopecija). Bilo bi dobro da posetis nekog normalnog dermatologa koji ce ti dati dijagnozu a ne pokusati da ti uvali carobne napitke koje je sam smuckao. Ako je nasledna celavost upitanju nece ti pomoci nikakvi vitamini, koprive, beli luk samponi sa kofeinom itd. Ostaje ti jedino minoxidil losion dva puta dnevno dokle god imas kose i finasterid ali naravno uz konsultacije sa lekarom. Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 19, 2012 12:56 am
Re: opadanje kose dermatolog novi sad
ne moz' tu dermatolog da pomogne...osim ako promenis svoj zivot nacisto. Moras da vidis sta je uzrok, ako ti se svi u porodici svadjaju pa mozda i na poslu, nema sanse da oporavis koren koji izumire + ako pusis i pijes alkohol
sve to utice na cirkulaciju u mozgu, ili je nasledan faktor, tu nema leka
sve to utice na cirkulaciju u mozgu, ili je nasledan faktor, tu nema leka