Oguljotina na licu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
proksajer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 29, 2014 2:22 am

Oguljotina na licu

Post od proksajer »

Ovako, vec duze vreme me muci jedan problem, u potrazi sam za nekim strucnim misljenjem pa sam zato odlucio ovde da to pitanje postavim, posto verujem da ovde ima takvih ljudi koji ce mi na adekvatan nacin dati dugo iscekivan odgovor.
Naime, krajem februara ove godine sticajem nesrecnih okolnosti, pao sam celom svojom tezinom tela frontalno na beton i pritom ostetio facu, srecom ne mnogo ali primetno - posledice su bile dve oguljotine (jedna se nalazi desne strane cela, a druga odmah ispod desnog oka). Ljudi su me savetovali da odmah pocnem sa upotrebom nekog preparata koji ce pravilno zaleciti te rane, pa sam poceo prvo sa primenom Dobrijeve masti a posle kratkog vremena sam presao na Flogocid, medjutim to nije dalo nikakva bitna poboljsanja jer stanje je i dan danas isto - vidno izrazeno crvenilo na tim oguljotinama, tako da sam potpuno batalio da njih mazem bilo cime.
Sada na osnovu svega toga sledi moje pitanje - sta da radim, da li sam pogresio i ako jesam, hoce li mi ikada to zazdraveti ili ce mi ti oziljci ostati trajni?
Pozdrav i hvala unapred!
proksajer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 29, 2014 2:22 am

Crvenilo na licu

Post od proksajer »

Hteo sam da dodam jos ovu nekolicinu pitanja, ali ne mogu vise izmeniti gornji post:
Mene sada posebno brine to, da li ce sada ovi suncani dani mozda pospesiti to crvenilo, ili nece uticati uopste na to?
Takodje, imam jos nesto usputno da pitam - primetio sam da u zadnje vreme mi se desava da kada napravim neku grimasu tj. kada se nasmejem, koza ispod nozdrva mi odmah pocrveni na neko vreme dok se ne normalizuje, pa vas pitam da li je to mozda od kozjeg sapuna protiv bubuljica kojeg sam nedavno poceo da upotrebljavam svaki put prilikom kupanja za pranje lica, da ga mozda ne isusuje previse? Da li da prestanem sa upotrebom tog sapuna, i koju kremu da koristim za smanjenje te iritacije koja mi se javila, onu klasicnu Niveu mazem ali koliko vidim ni ona nesto ne pomaze?
Odgovori