odstranjen mladez!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
odstranjen mladez!
negde u decembru zakacio sam jedan maldez na grudima na levoj strani sirine oko 5mm i onda sam ga ostrim nozem (koji sam predhodno dezinfikovao) odstranio do kraja, skroz do koze. kada sam skinuo maldez ispod je bilo boja koze a posle mesec dana je pocneo taj deo gde je bio "koren" i tako stoji do sada. da li postoji mogucnost da se nesto iskomplikuje??? hvala.
Naravno da to nije bio dobar potez!!!
Svaki mledez, pre bilo kakvog uklanjanja, treba pregledati, najsigurnije dermoskopski, i po dogovoru o nacunu uklanjanja (hirurski, radiotalasima..), klijent se obavesti da ce dobiti nakon intervencije (posle 2-3 dana) i histopatoloski izvestaj, da bi znao sa sigurnoscu kakva je promena bila.
Ne uklanjaju se svi mladezi istom metodom, to zavisi od vrste. Niste Vi uklonili mladez tako sto ste samo uklonili taj deo koji je bio vidljiv iznad povrsine koze, i nije dovoljno samo dezinfikovati instrumente vec je neophodna i sterilizacija. Ima mnogo toga !!!
Otidjite cim budete mogli na pregled!
Svaki mledez, pre bilo kakvog uklanjanja, treba pregledati, najsigurnije dermoskopski, i po dogovoru o nacunu uklanjanja (hirurski, radiotalasima..), klijent se obavesti da ce dobiti nakon intervencije (posle 2-3 dana) i histopatoloski izvestaj, da bi znao sa sigurnoscu kakva je promena bila.
Ne uklanjaju se svi mladezi istom metodom, to zavisi od vrste. Niste Vi uklonili mladez tako sto ste samo uklonili taj deo koji je bio vidljiv iznad povrsine koze, i nije dovoljno samo dezinfikovati instrumente vec je neophodna i sterilizacija. Ima mnogo toga !!!
Otidjite cim budete mogli na pregled!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Maj 11, 2009 6:26 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
mladezi
malo sam zabrinuta.
u prosli petak sam uklonila 3 mladeza.Za 2 sam sigurna da zarastaju dobro a ovaj treci je ... ostao taman i oko njega crvenilo.. doktor je rekao za 10 dana kontrola.. treba da cekam jos 4 dana. u frci sam ..dali je neko imao slicnih simptoma..

...iskreno