odstranjen mladez!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
A-M-I-N
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 22, 2008 5:18 pm

odstranjen mladez!

Post od A-M-I-N »

negde u decembru zakacio sam jedan maldez na grudima na levoj strani sirine oko 5mm i onda sam ga ostrim nozem (koji sam predhodno dezinfikovao) odstranio do kraja, skroz do koze. kada sam skinuo maldez ispod je bilo boja koze a posle mesec dana je pocneo taj deo gde je bio "koren" i tako stoji do sada. da li postoji mogucnost da se nesto iskomplikuje??? hvala.
natalivud
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 10:56 pm

Post od natalivud »

Nisi nikako smeo to da uradis, bez obzira sto si noz dezinfikovao!!! S tim nema sale :(
Najbolje bi bilo da sto pre odes na pregled kod dermatologa i da ti dermoskopom izvrsi pregled!!!
micka74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 12, 2007 8:11 pm

Post od micka74 »

Naravno da to nije bio dobar potez!!!
Svaki mledez, pre bilo kakvog uklanjanja, treba pregledati, najsigurnije dermoskopski, i po dogovoru o nacunu uklanjanja (hirurski, radiotalasima..), klijent se obavesti da ce dobiti nakon intervencije (posle 2-3 dana) i histopatoloski izvestaj, da bi znao sa sigurnoscu kakva je promena bila.

Ne uklanjaju se svi mladezi istom metodom, to zavisi od vrste. Niste Vi uklonili mladez tako sto ste samo uklonili taj deo koji je bio vidljiv iznad povrsine koze, i nije dovoljno samo dezinfikovati instrumente vec je neophodna i sterilizacija. Ima mnogo toga !!!
Otidjite cim budete mogli na pregled!
slatkaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 10:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od slatkaa »

Izvini ali ti si odlepio nacisto.Jel znas da je moj otac umro od mladeza u 37 godini zivota zato sto ga je samo zakacio cesljem i nije hteo da se javi odmah kod doktora.
Voljeni nikad ne umiru.
mm..
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 11, 2009 6:26 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

mladezi

Post od mm.. »

malo sam zabrinuta. :cry: u prosli petak sam uklonila 3 mladeza.Za 2 sam sigurna da zarastaju dobro a ovaj treci je ... ostao taman i oko njega crvenilo.. doktor je rekao za 10 dana kontrola.. treba da cekam jos 4 dana. u frci sam ..dali je neko imao slicnih simptoma..
...iskreno
Odgovori