Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Evo nekih lepih novosti za forumaše, ali i šire: za koji dan stižu neke sirovine poput
MODUKIN-a, namenjenih seboroičarima i atopičarima
BELIDES-a za bezopasno beljenje pegica i flekica
ČAJNOG DRVETA U CIKLODEKSTRINIMA-prirodnog benzoil peroxida, čiji je patent L Oreal zakupio u naredne 2 godine i samo oni mogu da rade preparate za akne, ali i MI!
FITOSOJE koja sjajno deluje kod starijih koža u menopauzi.
Ja se radujem a nadam se da ćete i vi, koji budete probali nove formulacije, biti zadovoljni efektima, da ne kažem zadivljeni.
Sa tim sirovinama biće pravljeni preparati prema tipu i stanju kože, znači "po meri klijenta". Za početak, biće ih samo u apoteci "SB Trade".
Gotov preparat će imati cenu između 500 i 1.000,00 din u zavisnosti od upotrebljene sirovine i njene koncentracije u preparatu.
Mogu li ja to da probam s obzirom da akne koje imam su povezane sa seboroicnim dermatitisom i masnocom koze lica? I da li u tom losionu ima benzoil peroksida ili samo cajnog drvceta koje deluje kao bp?
To je mnoogo bolje kad je prirodno. E sad imam par pitanja. Kad se koristi, pretpostavljam da se ujutru nanese na oprano lice, el providno, i da li isushuje mnogo lice? Na osnovu slika koje sam vam poslao mogu li ja to da probam, mycogel uvece, cajno drvo ujutru? Znaci imam masnu kozu sklonu aknama, sve kao posledica seboricnog dermatitisa.
Ne znam tacno ni ja kako izgleda, tek cu da vidim!
Napravicu nekoliko koncentracija, pa cemo zajedno probati kako deluje. Moze da se nanosi i ujutru i uvece, mada je mozda bolje da se nanosi uvece, a preko dana neki lagani, nemasni antisolarni krem.
U svakom slucaju, i od vas, forumasa, ocekujem pomoc i sugestiju!
ček'. ček', je l' to obično čajno drvo? Ja sam imala prilike da vidim par preparata na bazi č.d. i obično su bili providni, najčešće nijansirani zelenom bojom, no kad bi ih nanela na kožu boja se izgubi. Meni su se dopadali, no to je bila samo neka proba, neke sample varijante, te ne znam kako koža reaguje na dugo korišćenje, ali prilično sam ubeđena da su svi preparati takvog sadržaja prijatni.