Nepoznata kozna bolest

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
Droodle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 21, 2013 11:52 pm

Nepoznata kozna bolest

Post od Droodle »

Prije svega bih da naglasim da sam se tek registrovao na ovaj forum , i da nemam pojma o medicini.. Nisam siguran jesam li ovaj problem imao u ranom djetinjstvu , ne sjecam se da sam ga imao sa 8-9 godina. Sada imam 16 godina

Problem je u tome sto mi je koza previse osjetljiva , pri najmanjem udarcu ili grebanjem od nesto , ovo mi se pojavi po kozi :

Slika

*SLIKA U PUNOJ REZOLUCIJI*

Ovi mali "baloncici" koje mozete primjetiti nastanu ako se udarim od nesto vece , dok ovi dugacki plikovi nastaju ako se ogrebem od nesto.
Ako odmah poslije udarca od kozu lagano prstima trljam mjesto udara , plikovi budu nesto manji. Podrucje oko penisa mi nije ovako osjetljivo kao ostatak tijela..
Primjetio sam da ovo ima dosta veze sa mojim psihickim stanjem ; ako sam u ugodnom okruzenju i ako se ugodno osjecam plikovi manje iskacu , ako sam pod stresom plikovi puno lakse iskacu..
Isao sam privatnom dermatologu i propisao mi je Lostop tablete , kad ih pijem umjesto plikova dobijem samo jako crvenilo..

Ovo utice na moj zivot u negativnom smislu pa bi vas molio da mi , ako znate , kazete sta je u pitanju
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Nepoznata kozna bolest

Post od aa_aca »

Уф синко, ја имам то али у много мањем обиму, тако да ми не смета и нисам тражио решење.

Лостоп је против алергије. Да ли си пробао ледом да охладиш место где се повредиш? Да ли добијеш модрице када се јаче удариш?
Droodle
Novi član
Novi član

Post od Droodle »

Nisam nikada stavljao leda , a modrice poprilicno tesko dobijem..
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

А ја модрице лако добијем. :(

Пробај да коцкицом леда благо истрљаш део отеклине да видиш како ће да реагује.
Droodle
Novi član
Novi član

Post od Droodle »

Bas cu nekad probat.. Ako odes doktoru obavezno mi javi
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Немам намеру због тога да идем код лекара. Ако ми се и јави нека већа модрица ја ставим магнет и онда брзо прође.
Odgovori