Nepodnošljiv svrab kože
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nepodnošljiv svrab kože
Poštovani,imam 36 god.
Nisam ni na kakvoj terapiji osim što koristim antibebi pilule Diane 35.
Osećam neverovatan svrab kože i to sastrane,deo tela gde su grudi ( ni napred ni pozadi ),znači samo taj deo - otprilike gde dolazi brus.
Nemam nikakve promene na koži,nema ni crvenila.
Koža tela mi je suva ali ništa extremno.
Koristim polumasnu emulziju z atrudnice kao negu za telo ( zaista je fenomenalna )
Prvi put sam ovakav svrab osetila u drugoj trudnoći ( sada nisam trudna i ne dojim bebu već 8 meseci ),isto nije bilo promena na koži samo svrab-nakn porođaja nestao je i svrab ali sada se opet pojavio.
Inače krvna slika u tom periodu mi je bila sjajna,nisam koristila terapiju osim Materne ( uobičajeni vitamini koji se prepisuju u toku trudnoće i laktacije ).
Šta mi predlažete,šta da radim,kome da se javim,kakve analize da napravim,poželim da sama sebi oderem kožu koliko me svrbi !!!
Unapred hvala.
Nisam ni na kakvoj terapiji osim što koristim antibebi pilule Diane 35.
Osećam neverovatan svrab kože i to sastrane,deo tela gde su grudi ( ni napred ni pozadi ),znači samo taj deo - otprilike gde dolazi brus.
Nemam nikakve promene na koži,nema ni crvenila.
Koža tela mi je suva ali ništa extremno.
Koristim polumasnu emulziju z atrudnice kao negu za telo ( zaista je fenomenalna )
Prvi put sam ovakav svrab osetila u drugoj trudnoći ( sada nisam trudna i ne dojim bebu već 8 meseci ),isto nije bilo promena na koži samo svrab-nakn porođaja nestao je i svrab ali sada se opet pojavio.
Inače krvna slika u tom periodu mi je bila sjajna,nisam koristila terapiju osim Materne ( uobičajeni vitamini koji se prepisuju u toku trudnoće i laktacije ).
Šta mi predlažete,šta da radim,kome da se javim,kakve analize da napravim,poželim da sama sebi oderem kožu koliko me svrbi !!!
Unapred hvala.
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
Pijem puno tečnosti,po 2-2,5 l u toku dana vode,zeleni čaj,hranim se zdravo,uglavnom povrće i voće,kuvano meso,ne jedem svinjetinu i masno ... sve čega se setim dodajem,sigurna sam da je svaki detalj od koristi.
Ne živim pod stresom.
Svrab se ne javlja nakon neke fizičke aktivnosti ( trčanja ili hodanja npr ) već jednostavno ni iz čega.
I ujutru i u toku dana i uveče.
Ne živim pod stresom.
Svrab se ne javlja nakon neke fizičke aktivnosti ( trčanja ili hodanja npr ) već jednostavno ni iz čega.
I ujutru i u toku dana i uveče.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Nov 14, 2006 11:18 am
najbolje i najkorisnije bi bilo da se javite dermatologu i da mu ispricate celu pricu od pocetka.razloga za svrab ima dosta a posebno je bitno da se strucno pogleda koza koja vas svrbi distribucija svraba po kozi i vreme javljanja....dok se koza ne poglada i ne porazgovara sa vama nikakva terpaija ne dolazi u obzir obratite paznju da li vas brus steze i da li je od sintetickog materijala koji moze biti uzrok svraba i ali jos jednom-otidjite dermatologu! pozdrav
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
Naravno da postoje preparati koji smanjuju svrab, to su kortikosteroidi, ali posto su na bazi hormona nije preporucljivo da budes "sama svoj lekar"( a i smeju da se koriste odredjeno kratko vreme), zato je savat da se javis dermatologu dobar i dobronameran. Uostalom sama kazes da se to ne desava prvi put, znaci bolje deluj na uzrok, iliti, seci problem u korenu...
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Nov 14, 2006 11:18 am
Cestitam Iksa!! Odlicno i savesno sagledavate zdravstvene probleme!!! I nikada ne zaboravite kada znate sigurnu dijagnozu svog problema dodjite na forum da razmenite misljenja sa ljdima istih tegoba ovo nije mesto koje menja lekara i direktan kontakt sa strucnim licem niti vam i jedan iole ozbiljen lekar moze postaviti dijagnozu na slepo!!Pazite na svoje zdravlje!!!!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Dok ne docekate da Vas pregleda dermatolog, slobodno kupite u apoteci troprocentni rastvor mentola u alkoholu, 100ml bice dovoljno, sipajte na cistu vatu i namazite predeo gde osecate svrab.
Sve najbolje.
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Aktivan član
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Nov 06, 2006 3:06 pm
Patrasković,imam gotovo isti problem kao i vi.Svrab se javlja gotovo uvek na nogama(butine i od kolena na dole).Nema promena na koži vidljivih.Svesna činjenice da imam suvu kožu koristim isljučivo prirodnu kozmetiku "ALVERDE".Inače taj svrab se javlja isljučivo leti.Posle posete dermatologu i brojnih analiza(krvna slika,hormon štitne žlezde)ustanovila je pošto su nalazi bili u redu da se radi o suvoj koži koju treba svakodnevno negovati.Kupati se sa "SEBAMED" prizvodima,ne koristiti peškir za brisanje nego pustiti da se koža sama osuši,zatim mazati se isključivo Pavlovićevom masti i to onom koja se pravi u apoteci,a kada koža počne da svrbi mazati sa tečnim puderom sa mentolom koji se takođe pravi u apoteci i ne češati se jer je to začaran krug.Što se više češeš više te i svrbi.Pridržavajući se toga mogu reći da mi je bilo lakše a i leto je prošlo i sa njim i te tegobe.Želim da napomenem i to da te godine odlaskom na more svrab je posle drugog dana nestao(ubeđena sam da je to od morske vode).Kakvo olakšanje.Leto je ponovo i ja ponovo imam isti problem. Otišli na more tegobe nestale, vratili se i moj svrab isto. Trenutno lečim svoj svrab time da u dve plastične boce od 2 litre sipam vodu stavim u zamrzivač da se zamrzne, i kad osetim svrab na mesta koja me svrbe(noge) stavljam te zaleđene boce. Pomaže mi u toliko što mozak pre regisrtuje bol od leda a ne svrab.Znam da to nije dobro rešenje,ali ja bolje nemam.U mom gradu više ne znam kom dermatologu da se obratim pa bih zamolila sve koji mi mogu pomoći u smislu preporuke lekara, ili nekog svog iskustva.Konkretno me interesuje kako ste vi Patrasković izašli na kraj sa svojim problemom? Pozdrav svima